Einstand

2015. április 16. 14:15

Csoda, hogy ilyen sokáig hagyták, hogy a szegénysorból érkező diákok, akikből például ápolónők és csecsemőgondozók lesznek, ilyen fényes helyen és olyan épületben tanuljanak.

2015. április 16. 14:15
A szerk.
Népszabadság

„Megszüntetnek Pesten egy iskolát, amely tiszta véletlenül a Navracsics Tibor szívügyének számító Nemzeti Közszolgálati Egyetem mellett áll. Egykor a Ludovika tisztjeinek kaszárnyája volt, most a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola működik benne. De már csak júliusig, mert utána az 1200 diák és a 71 tanár szétszóratik.

Mehetnek hat másik helyre, a fogászati vagy a gyógyszertári asszisztensi munkát, a mentő- és csecsemőápolást lehet máshol, akár egy műszaki szakközépiskolában is tanulni. Az állam oktatásügyi mamutja, a Klik nem indokolta a kormány döntését. Nincs elég gyerek, a Wallenberg pedig túl jó helyen van, ez az igazság. Évek óta lehet tudni, hogy a fideszes gömböc egyszer bekebelezi ezt az iskolát. Csoda, hogy ilyen sokáig hagyták, hogy a szegénysorból érkező diákok, akikből például ápolónők és csecsemőgondozók lesznek, ilyen fényes helyen és olyan épületben tanuljanak, amelyet milliárdokért újított fel a főváros – az államosítás előtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. április 17. 08:03
Szerk A Ludovika épületében már sok minden volt. Pl 1960-as népszámlálást ott dolgozták fel. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Kir%C3%A1lyi_Honv%C3%A9d_Ludovika_Akad%C3%A9mia Magyar Királyi Honvéd Ludovika Akadémia Tiszti főiskolának felelt meg. Most mi a bajod, hogy a felsőoktatás visszakapja?
pollip
2015. április 17. 07:49
Mikor írnak cikket az mszp korrupciós ügyeiről, amit Gyurcsány emlegetett másfél hete?
puszika
2015. április 16. 19:36
T. Szerk! Szerintetek ez már a sokadik! Ez már mánia elvtársak! Tudjátok ti mi az a mániás depresszíó? Ez az írás,annak megjelenési formája!! Forduljatok kezelőorvosotokhoz meg a gyógyszerészetekhez!!
trendo
2015. április 16. 18:55
Ha már kell az új mandarinképzőnek az épület, akkor legalább normális kifutással kéne az átszervezést csinálni. Nem indítani új évfolyamokat, folyamatosan kifuttatni a végzősöket... Így csak azt érik el, hogy egy iskolányi fiatal, új választó(!) biztosan nem a Fideszre, hanem a Jobbikra fog szavazni az első voksoláskor. (És a szüleik is, vélhetőleg...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!