Már a Magvető is a neonáciknak és Orbánnak focizik!

2015. április 07. 13:54

Köteteit sokan szerették, mások felületesnek tartották, de a Jobbikkal való összekacsintással, vagy pláne kokettálással, sőt orbánizmussal eddig senki nem vádolta.

2015. április 07. 13:54
Ablonczy Bálint
Válasz.hu

„A francia Michel Houellebecq – miként szokás mondani – vitatott regényt írt arról, hogy 2022-ben Franciaország egy muzulmán vallású politikust választ meg köztársasági elnöknek a jobboldali radikális Marine Le Pennel szemben.


Most nemrégiben magyarul is megjelent a regény fordítása, s a címlapon – irgalom atyja, ne hagyj el! – egy nikábos Gioconda szerepel. Szegény Nyáry Krisztián, a kiadó nemrégiben kinevezett igazgatója, pályája során Demszky Gábor főpolgármesteri kabinetjében is dolgozott és írt roppant népszerű ismeretterjesztő könyveket magyar írók szerelmi életéről. Köteteit sokan szerették, mások felületesnek tartották, de a Jobbikkal való összekacsintással, vagy pláne kokettálással, sőt orbánizmussal eddig senki nem vádolta.

Eddig.

Ma ugyanis a neves baloldali hetilap, az Obs honlapján Grégoire Leménager egy budapesti francia nyelvű hírportál  összefoglalója alapján rövid, ámde annál dühösebb kirohanást intézett a Magvető által kiadott Houellebecq könyv borítója ellen, merhogy –  szól a szöveg felvezetése – az biztos nagyon tetszik a »nagyon nacionalista Orbán Viktor választóinak.« Itt bizony az iszlamofóbiával való gyanúbakeverés tényállása forog fenn, biztos úr kérem.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pszichodoki
2015. április 07. 21:14
"bálintka" mennyit kaptál ezért, a "stumpfbandi" már itt "irogat", gyere át te is, meg az "élőanita"/sic!/
pierre bayle
2015. április 07. 20:14
http://www.hu-lala.org/soumission-michel-houellebecq-joconde-burqa/ Másnak is feltűnt a borító. Nem rasszistáznak, csak értetlenkednek, hogy ezt meg hogyan. De mi más volna elvárható egy Nyáry Krisztián kaliberű figurától?
Rike
2015. április 07. 19:48
Jogos . Én sváb-kun vagyok és nehéz nekem a magyar nyelv. Elnézésedet köszönöm,de a lovagias Magyar megbocsájt. (Herczeg Ferenc) Kérlek, ha lehet, hüvelyezd ki az ocsu közül a tiszta búzát! (Hogy , engedelmeddel, pici képzavarral éljek.) Ismerve igyekezeted, bízom benne, összejön.(Gondolom, Nálad is elütés volt.) Megkülönböztetett tisztelettel, és a méltó recepcióban bízva! Rike
balbako_
2015. április 07. 16:25
Az "Így szerettek ők" című könyve egy amatőr pletykás vénasszony szinten tárgyalja irodalmi nagyjaink szerelmi életét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!