A régi lélek

2015. április 15. 07:49

A baloldalnak nincsen lelke. Ezért van ott, ahol. A Jobbiknak viszont most a legnagyobb a lelke. Bármi is legyen abban a lélekben! Olyan nagy éppen, mint a miénk volt huszonöt éve, de nem biztos, hogy olyan tiszta is.

2015. április 15. 07:49
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

De tavaly októberben történt valami, és azóta nem találjuk magunkat. Ráadásul sikerült ránk ragasztani a korrupt bélyeget, ami a legnagyobb veszély. És teljesen mindegy, hogy bélyegragasztásban Goodfriend úr és megbízói jártak élen, és hogy a vádak nagyjából kilencven százaléka szemenszedett hazugság. Ugyanis – talán már említettem - ez tömeglélektan. Ahogy a régi viccből tudjuk: elterjed a hír, hogy Heraklész homokos. Kétségbeesetten járkál a hős palotájában, hogy most mit tegyen, amikor eszébe ötlik a megoldás. Hatalmas reklámkampányt indít, hogy következő vasárnap a Nagy Arénában száz szüzet tesz magáévá. A tömeg özönlik is a megadott időpontban, a porond közepén hatalmas baldachinos ágy, száz hófehér ruhás szűzlány, és Heraklész nekiáll. Fél óra alatt magáévá tesz húsz szüzet. A tömeg ollézik. Újabb fél óra, a hős túl van negyven szűzön, és még két óra múltán kilencvenkilencen. A tömeg önkívületben őrjöng, hullámzik és torkaszakadtából üvölti, hogy Heraklész!, Heraklész! S amikor a századik szűz kerül sorra, a hős hirtelen elájul és összeesik. Mire a tömeg: Buzi! Buzi!

Ennyire egyszerű ez. És ezért kell most megállnunk, levegőt vennünk, megnyugodnunk, és kitalálnunk a stratégiát.

Aminek legelső és legfontosabb eleme, hogy nem engedjük elvenni a lelkünket. Mert annál nincsen fontosabb. És a baloldalnak nincsen lelke. Ezért van ott, ahol. A Jobbiknak viszont most a legnagyobb a lelke. – Bármi is legyen abban a lélekben! - Olyan nagy éppen, mint a miénk volt huszonöt éve, de nem biztos, hogy olyan tiszta is. Ők pedig azért tartanak ott, ahol tartanak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2015. április 15. 19:27
Zsolt! Önnek igaza van, és ez is egy jó írás. De! Ezzel a stílussal nem nyerünk választást, mert a proli szarik a lelkünkre, és kurvára nem érdekli mindaz az érték, gondalatok, amit megfogalmazott.
Fici7
2015. április 15. 18:09
A Fidesz már 95-ben is kokain bárók stílusában működött, a szerző szerint. Azóta csak tökéletesítették.
Mich
2015. április 15. 17:03
Bayer kicsit még mindig túl jó a Jobbikhoz... A Jobbik természetesen nem olyan mint a Fidesz volt 1989-ben, és soha nem is lesz olyan... egyrészt mert már nem azok az idők vannak! ...másrészt meg a Jobbiknak van egy "bizonyos múltja és alapállása", ami egészen más, mint a Fideszé...!
Selamat
2015. április 15. 15:59
Na végre, valaki a lényegre koncentrál, és nem analízálja össze magát. Kösz Bayer! Teljesen normális az, hogy a nagy melóban egy idő után kifúj az ember. Ilyen csak azzal történik meg, aki valóban apait anyait beletesz a melójába. Mikor ez van, azonnal le kell állni, meg kell pihenni. Különben csak a kapkodás indul, s a végén őrült melóval is csak vakvágányra fut az ember. Saját tapasztalat. Ez, egy kormányra is érvényes. Sőt, nekik is kötelező a heti 1 teljes vasárnapi komplett kikapcsolódás. Különben nem marad erejük a heti melóhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!