A mi dolgunk

2015. december 20. 10:14

Összefoglalom röviden: működtetjük az országot, annak legtöbb ellátórendszerét. A fennmaradó, sajnálatosan rövid időben saját háztartásunkat is működtetjük

2015. december 20. 10:14
Gidró Kriszta
Magyar Nemzet

Az a dolgunk, hogy gyereket szüljünk, ez legyen az önmegvalósításunk csúcsa. De például az is a mi dolgunk, hogy hetente hét napon át, napi huszonnégy órában betegeket ápoljunk a kórházakban. Néhányunk gyógyít is, nemcsak kórházban, hanem például háziorvosi rendelőkben. Utóbbi esetben a rendelési idő végeztével indulunk azokhoz a betegekhez, akik nem tudnak bejönni hozzánk. Az is a dolgunk, hogy reggel 6-kor kinyissuk az óvodákat, és csak este 6-kor zárjuk be őket. Amikor hazaértünk, színezőket nyomtatunk, hóember- vagy Mikulás-figurákat vágunk ki, kézműveskedünk, hogy másnap a gyerekek jól érezzék magukat, és hasznos legyen a bent töltött idejük. Nekünk kell reggel 7-től ügyeletet tartanunk az iskolákban minden hétköznapon, és csak délután 5-kor indulhatunk haza. Amikor hazaértünk, dolgozatot javítunk, készülünk a másnapi órákra, és idióta adminisztrációs feladatokat hajtunk végre, amelyekből egyre több van. (…)

Összefoglalom röviden: működtetjük az országot, annak legtöbb ellátórendszerét. A fennmaradó, sajnálatosan rövid időben saját ház-tartásunkat is működtetjük, értékes időt töltünk a gyerekeinkkel, a férjünkkel, szívesen beszélgetünk a testvéreinkkel és a szüleinkkel, már ha vagyunk olyan szerencsések, hogy még élnek. Ha marad időnk, a saját szórakoztatásunkra könyvet olvasunk, zenét hallgatunk, filmet nézünk. (Nem marad.) Önmegvalósítás? Muhaha.

És szólunk egy rohadt szót is? Nem szólunk, csináljuk. Nem szólunk, pedig ugyanazért a munkáért 5–20 százalékkal kevesebb fizetést kapunk, mint a férjünk, a sógorunk vagy az öcsénk, mégis csináljuk. Nem önmegvalósításból, hanem hivatás-, kötelesség-, avagy felelősségtudatból. Nem szólunk azért sem, mert egy bizonyos életkorban, történetesen életünk nagyobb részében eleve esélytelenebbek vagyunk a munkakeresésben, mert vagy annyi idősek vagyunk, hogy hamarosan akár gyerekünk is születhet, vagy már van gyerekünk, és akkor azért választanak helyettünk férfit. Az, hogy milyen teljesítményre vagyunk képesek gyerekvállalás előtt vagy után, esetleg közben, jóformán egyetlen munkaadót sem érdekel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2015. december 21. 10:09
A cikk írójának igaza van és kész. Bárki is írta, és bármilyen lapban is írta. A tény az tény. A NŐK-nek kell összetartaniuk a családot. Ez evolúciós főfeladatuk. Viszont szemet vetett rájuk a rabszolgatartó nagytőke is, mint potenciális profitot termelőkre. A munkaadók azzal a mai napig is megtámadhatatlan aljas indokkal, hogy a nőkre pont a család legszentebb értékével, a gyerekkel kapcsolatos kötelezettségük miatt kevésbé lehet számítani, adnak eleve kevesebb bért, mint ua munkát végző férfiaknak.
august
2015. december 21. 07:52
A mai közállapotokról egy régebben látott pszichológiai emberkísérlet jut eszembe ahol is a kutatók egy harmonikusan, és jól működő közösséggel kísérleteztek, hogyan lehet őket csoportokra osztani, megosztani őket. Azzal kezdődött, hogy két részre osztották a csoportot, egyikük lett a kék csoport, a másikuk a piros csoport. Ilyen öltözéket kaptak csupán, és annak ellenére hogy ugyanúgy közös feladatokat kaptak, elkezdtek automatikusan csoportként működni és rivalizálni egymással. Végül a kísérletet félbe kellett szakítani, mert olyan, életveszélyes fokra nőtt az ellenségeskedés, hogy inkább megszakították a kísérleteket. ----- Annyiban hasonlít a mai helyzet, hogy bizonyos csoportoknak ma elég megnevezni az ellentétek célszemélyeit, csoportjait, hol emberijogi, hol a meleg, hol a az eutanázia. hol a drog, hol a család, hol politikai, hol ideoéógiai témakörben, olyyan fokú hiszterizálással lehet ellenséges érzületeket szítani, amit ma ép emberi ésszel alig lehet fölfogni. Remekül lehetne ma szemléltetni a férfiak-nők közti mesterségesen kreált műbalhéval, a tömegek megosztásának magas fokú művészetét. Ennek a folyamatnak az a legtragikusabb mai napi tapasztalata, hogy olyan folyamotos hisztériakeltések folynak, hogy épp vége az egyiknek, és már ott van a következő, újabb és újabb hisztériakampány. Ezzel az állandósult és fölfokozott ellenségeskedéssel zajlik immáron egész fölrészek élete, ahol tulajdonképpen a józan, és racionális gondolkodást bénítja meg irdatlan nagy tömegekben..
antioxi
2015. december 20. 14:32
Simlicska diktálta tollba, cicus?
2015. december 20. 13:27
Még egy szüfrazsett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!