Uber

2016. január 27. 11:15

Régen hadsereggel teremtették meg a lehetőséget a gyarmatok kizsákmányolására. Most szoftverrel csinálják.

2016. január 27. 11:15
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor

Az Uber-alapító Travis Kalanick vagyona jelenleg hat milliárd dollár. Te ma mennyit küldtél neki?

Lassan megértjük, mi ez az Uber. Messziről megállíthatatlan technikai haladásnak látszik, valójában valami egészen más. A modernség és szabadság álarca mögé bújva egy mérhetetlenül gazdag és követhetetlen mértékben tovább gazdagodó ember ezt mondja: egy számítógépes szoftver segítségével megteremtem neked a lehetőséget, hogy a saját országod közteherviseléséből kiszállva, az ottani előírásokat megkerülve szerezz jövedelmet, ne fizess adót, cserébe a megspórolt pénz egy részét küldd el nekem. 

Régen hadsereggel teremtették meg a lehetőséget a gyarmatok kizsákmányolására. Most szoftverrel csinálják. Talán szembe kellene szállni vele.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2016. január 27. 20:50
Akkor most boldogok legyunk?
Teknős
2016. január 27. 19:39
Én ebben ott látom a bajt, hogy az UBER éppen a magyar törvényes rendet támadja az állam meg napokig hallgat, mint szar a fűben. Az UBER-t éltetők pedig nagyon rövidlátóak! Addig lesz olcsó az UBER amíg többségbe nem kerül a magyar piacon. Amint ő lesz a piacvezető rögtön drágább lesz és kivonja a pénzt Magyarországról. Az üzenet pedig rendkívül rossz: Ha gazdag vagy, akkor szard le a törvényeket. Csakhogy kedves olcsón taxizni vágyók, titeket is éppen úgy fog leszarni akkor az uber, a rendszerét használó taxisokkal együtt.
Pinter68
2016. január 27. 19:37
"Régen hadsereggel teremtették meg a lehetőséget a gyarmatok kizsákmányolására." Kicsodák? A Kalanick szülei vagy nagyszülei? Vagy mégis kik? Tényleg egészen szánalmas, hogy a magyar jobboldal egyes véleményformálójánál ilyen szinten van becsípődve ez az imperializmus ellenes rögeszme. Hiába, 45 év kommunista agymosás és retorika nem tudott nyom nélkül elmúlni.
Wazze
2016. január 27. 17:20
Vagy azzal kellene szembeszállni, aki stadionokra, mászaroslőrincekre, andyvajnákra és egyéb értelmetlen c és zs típusú állatokra pocsékolja az ország vérrel, verejtékkel megtermelt vagyonát! Már annyira kapzsik lettek a fideszes elvtársak, hogy semmi nem számít, csak a rablott konc! Már nyíltan csinálják, minden következmény nélkül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!