Nem dicsértem Orbánt

2016. január 01. 15:17

Én nem dicsértem, de még csak nem is kommentáltam a magyar miniszterelnök tevékenységét, pusztán a tényeket soroltam fel.

2016. január 01. 15:17
Paul Lendvai
Népszava

„Én nem dicsértem, de még csak nem is kommentáltam a magyar miniszterelnök tevékenységét, pusztán a tényeket soroltam fel. Néhány magyarországi hírportál és újság, teljesen értelmetlenül igyekezett félremagyarázni a gondolataimat; az én álláspontom Orbán Viktorral kapcsolatban semmit nem változott ahhoz képest, amit eddig publikáltam róla, vagy, amit ezután fogok írni. (...) Megismétlem: egyetlen szóval sem dicsértem Orbánt, a rövid írásomban csak a tényeket sorakoztattam fel. (...)

Ha már értékítélet, nos annak nevezhető a Die Zeitben szerdán megjelent írásom, amelyben emlékeztetek arra, hogy 1956-ban menekültek ezreit fogadta be Ausztria és ugyanakkor ma a magyarok 87 százaléka menekült ellenes. És ebben a migránsokat elutasító politikában igen jelentős szerepet játszik Orbán Viktor…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2016. január 03. 16:55
ebből már nem fog kijönni...de betudjuk korának.
Catullus
2016. január 03. 16:11
Lendvai minden korábbi megszólalása élesen kritikus volt orbán sok tevékenységét illetően. Igényes újságíró tárgyilagos, ha nem bírál, akkor nem feltétlen dicsér. A tényszerű megállapítás nem jelenti azt, hogy orbán mellé állt, sőt ! Nem kéne túldimenzionálni, Lendvai egyenes ember.
kishusi69
2016. január 03. 02:30
"Temetni jöttem Orbánt, nem dicsérni"
morfondír
2016. január 02. 18:51
"vagy, amit ezután fogok írni." A rendíthetetlen ólomkatona. Milyen jó, hogy előre tudja. Mondjuk én is, olyan egyszerű mint egy faék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!