Brüsszel fatális hibája

2016. március 23. 17:05

A belga hatóságok megbocsáthatatlan hibát vétettek. Hónapokig nem sikerült Abdeslamot előállítaniuk, habár a gyilkossági kísérletek után Párizsból Brüsszelbe szökött.

2016. március 23. 17:05
Eric Bonse
taz

Kevésbé közvetlen az összeköttetés a brüsszeli Molenbeek negyeddel, amit világszerte a »terror fellegváraként« bélyegeztek meg. Habár Salah Abdeslamot, a párizsi események egyik fő gyanúsítottját ott fogták el, a feltételezett terroristák nyomai két további városrészben is megtalálhatók. 

Forestet és Schaerbeeket, az érintett városrészeket nem lehet olyan könnyen elintézni azzal, hogy marokkói gettók, mint Molenbeeket. Ezekben a városrészekben olyan polgári negyedek is vannak, amikben  »européerek« laknak: így nevezik Brüsszelben mindazokat, akik EU-intézményekkel állnak összeköttetésben.

(...)

A belga hatóságok mégis megbocsáthatatlan hibát vétettek. Hónapokig nem sikerült Abdeslamot előállítaniuk, habár a gyilkossági kísérletek után Párizsból Brüsszelbe szökött  és bizonyára ott is maradt végül. Amikor előző héten pénteken végre elfogták, hanyagul reagáltak. A látványos nyomozási siker után ugyanis egész Brüsszelben fokozni kellett volna a biztonsági intézkedéseket. Elvégre Abdeslam nem titokban fenyegetőzött újabb merényletekkel  méghozzá EU-nagyvárosokban. Fatális, hogy a Zaventem reptér indulási csarnoka bárki számára ellenőrzés nélkül megközelíthető volt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barang
2016. március 24. 08:03
azta, a tageszeitung 19:1 re megy a mandineren. apokaliptikus vizioim lettek. itt mar minden lehetseges
Harangláb
2016. március 23. 20:08
Merkel és Juncker fatális hibája...
luga
2016. március 23. 18:28
Nem szabad ilyen feltételezésekkel megsérteni az emberi jogaikat. Inkább haljon meg néhány tucat ártatlan ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!