Obzidian: a hajdani futballklub-tulajdonos pincéje Hercegkúton

2016. március 07. 10:09

Sokkal nagyobb érdeklődésre tarthatna számot ez a rendezett északi falu, ha kicsit több eseménnyel csalogatnák az embereket.

2016. március 07. 10:09
Ripka Gergely
Táncoló Medve

„Rögtön egy helyesbítéssel kell indítanom a posztot. A Tolajkalauzban, tévesen hajdani edzőnek nevezem Dr. Kovács Pétert, holott ő TULAJDONOSA volt egykor az Újpest FC-nek. Remélem, ez mostmár senkiben nem kuszálja össze a képet (természetesen utólag a kiadványba is kerül korrigendum). Területeik ugyan nem kizárólag a festői sváb településen találhatók, de a Gomboshegyen található világörökségi pincék köztudottan nem csak szépek, de klímájukban is igen kedvezőek, hűvösek.

Mindig elmondom e csinos település kapcsán, hogy fesztiválokért kiált a helyszín. Sokkal nagyobb érdeklődésre tarthatna számot ez a rendezett északi falu, ha kicsit több eseménnyel csalogatnák az embereket. Láthatóan vannak már borászatok, akik miatt érdemes odautazni.

Kovács Péter amellett, hogy rajong a finom borokért, szakított 2009-ben a futballal, szereti a zenét és a vitorlázást is. Borai abszolút természetes módon készülnek, nem ritka bennük a maradék cukor, de az érlelés és a száraz tokajiak savkaraktere miatt sem bánja ezt. Eddig azt gondoltam, száraz borokra épít a borászat, de azért ez így ebben a formában nem teljesen igaz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!