Arrogáns szimfónia

2016. május 09. 14:06

Ezért nem értik nyugaton, hogy mi történik Magyarországon, és ezért nem is fogják megérteni.

2016. május 09. 14:06
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Mandiner

Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor kommentárja

 

Tovább hullámzó botrány a Fesztiválzenekar támogatása körül. Sok kimondott gondolat, és még sokkal több kimondatlan. Egyúttal adalék két jelenség megértéséhez:

1. Miért semmisítették meg a választók a magyar liberális pártot, alig két évtizedes működés után.

2. Miért nem értik nyugaton, hogy mi történik Magyarországon, és miért nem is fogják megérteni.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. május 24. 09:09
"2. Miért nem értik nyugaton, hogy mi történik Magyarországon, és miért nem is fogják megérteni." Pont azért, mert az ilyen agyonszponzorált, agyonbabusgatott alakok hazudják tele a világot azzal, hogy a magyarok milyen gonosz nácik. Úgy országimázsépítés képpen. Mint amilyen ez a Fischer Iván. Persze, hogy nem értik.
vigyor
2016. május 24. 09:01
Akkor az én szigorúan magánvéleményem...a fesztivál zenekar fontos érték, nagyon nagy hírű és minőségi. Ugyanakkor, ha ekkora megtakarítása van, akkor egyszerűen túlszponzorált. Nem gondolom, hogy a rossz gazdasági vezetést kell állami beavatkozással erősíteni, de nyilvánvalóan hálistennek nincs szüksége ekkora közpénz szponzorációra.
catalina9
2016. május 10. 13:01
2. Miért nem értik nyugaton, hogy mi történik Magyarországon, és miért nem is fogják megérteni." Dehogynem értik, csak úgy vannak vele, mint Kádárék a politikai viccekkel: értjük, csak nem szeretjük...
Agnieszka
2016. május 10. 10:07
Schiff érthető, ha nem jön ide. Az ő népszerűségét éppúgy erodálta a politikai állásfoglalása, a szabadon, többséggel megválasztott jobbos magyar kormány elleni fellépése, mint Fischerét. Azt azért látni kell, h. ez egy minimálisan két részre szakadt ország, a Schiff és Fischer által preferált rész sokkal kisebb, viszont jóval hangosabb. Oroszországban Schiff egy nagy zongora művész. Itt az egyik oldal propagátora, a másik oldal elleni bozót harcos és nagy zongora művész. Még ez sem lenne tragédia, ha a Fidesz kormányok elleni vádaknak lenne igazság tartalma, ha azok nem zsigeri gyűlöletről árulkodnának. A sors úgy hozta, h. az általuk preferált kormányok ennek az országnak a vesztét okozták, a Fidesz kormányoknak pedig a rom eltakarítás és újjáépítés jutott. Így nehéz elfogadni a Fidesz kormányok elleni nyílt politikai lejárató kampányaikat nemzetközi sajtó szerte. Van zene művészeti élet Schiff és Fischer nélkül is és az állami mecanatúra sem kötelező.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!