A reflexből ellökött kéz és az elmekórtan esete

2016. június 12. 10:53

Mindazonáltal a közjó nevében újfent vissza kell utasítanom, hogy a sorosozás és a fischerezés az antiszemitizmus szinonimái volnának.

2016. június 12. 10:53
Csontos János
Magyar Idők

„Mindazonáltal a közjó nevében újfent vissza kell utasítanom, hogy a sorosozás és a fischerezés az antiszemitizmus szinonimái volnának. (Eme urak esetében származás, identitás messzemenően mellékes: a köztörvényes, közerkölcsös szempontok annál lényegesebbek.) Ez a leplezetlenül fajelméleti alapozású összemosás nem csupán »ügyes« definíciós próbálkozás a vert helyzetben lévő, sarokba szorított balliberalizmus részéről, de elfogadásának beláthatatlan politikai következményei is volnának. Ha erre a sémára kritikátlanul rábólintanék, nem csupán azt írnám alá, hogy Soros György és Fischer Iván születésüknél fogva csalhatatlanabbak a római pápánál, akiknek áldásos tevékenységét (Magyarország sunyi amerikai feljelentését vagy az évi egymillió uniós muszlim kvótamenekült »emberbarát« ötletét is beleértve) nem illetheti bírálat; hanem azt is, hogy a Soros-kritikát megfogalmazó, ugyanakkor mindennapi kormányzásában vállaltan és vitathatatlanul filoszemita politikát folytató Orbán-kormány definíció szerint antiszemita. Ez esetben nem csupán arról volna szó, hogy nem kell többé érdemben vitázni vele (úgy sejtem, az én jellemgyilkolási kísérletem esetében is ez lehetett a mögöttes szándék), hanem arról is, hogy a demokráciát és annak választási eredményeit demokrácián kívüli, spekulációs logikai alakzatok révén zárójelbe lehet tenni. Konok, eltökélt demokrataként ezt nem tűrhetem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szmolkal
2016. június 13. 08:57
Aki Sorost nem szereti, az még nem biztos, hogy antiszemita. Antiszemita az aki a szemitákkal (sémitákkal) szembeni közösség tagjaként határozza meg magát. Ettől még az nem biztos, hogy rossz ember. Talán össze kellene már foglalnia valakinek, hogy mi is az amit a szemitákban nem biztos, hogy szeretni kell. Ha ez megtörténik, akkor már lehet, hogy nem is lesz olyan szégyenletes az antiszemita táborba tartozni.
szmolkal
2016. június 13. 08:50
Ha nem akarjátok, hogy antiszemitává váljak, légyszi húzzátok ki ezt a szót a szótárból! Köszönöm!
kurbitalis
2016. június 12. 15:59
"Konok, eltökélt demokrataként ezt nem tűrhetem.” Normális ember ezeknek a pofátlan agresszióját nem fogadhatja el.
Hapci
2016. június 12. 15:29
A szerző jobban tette volna, ha horgász marad. Annak - állítólag - tehetséges volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!