Elég a fanyalgásból: jók ezek a PISA-eredmények nekünk!

2016. december 07. 15:57

Pontosan tudjuk a zsidókról, mennyi eszük van, elég végignézni a magyar Nobel-díjasokon. Na, ők vannak mögöttünk. Milyen hanyatlásról beszélünk akkor?

2016. december 07. 15:57
Sztankóczy András
Válasz.hu

„És igen, az is elképzelhető, hogy a magyar gyerekek nem tudnak olyan jól számolni, de erkölcstanban simán lenyomnák az észteket. És melyik a fontosabb? Egy összeadást a magyarok felnőve bármikor beüthetnek a számológépükbe, de az észtek hogyan boldogulnak majd szilárd morális fundamentum nélkül a korrupt kis országocskájukban?

Amúgy is az egész teszt csalás: nekem senki ne magyarázza meg, hogy, hogy egy hongkongi vagy szingapúri 15 éves gyerek jobban meg tud oldani egy magyar szövegértési feladatot! Ha meg nem csalás a teszt, akkor sem következik belőle semmi. Még szerencse, hogy a magyar politikusok inkább Dubajba járnak tanulmányútra, mert Finnországba menni kidobott pénz lett volna, mostanra akkorát esett a finn oktatás színvonala. Egy szegregált magyar kisiskolás is pillanatok alatt kiszámolja, hogy ha Finnország három év alatt drámai zuhanásban vesztett tíz pontot matematikából és most 511 ponton áll, miközben mi az ellenséges nemzetközi környezetben kvázi szinten tartottunk magunkat, és mínusz négypontos eséssel 477 ponton zártuk 2015-öt, akkor – ha ez a tendencia folytatódik –, melyik évben hagyjuk magunk mögött a finneket. A megoldás: 2033. Nem irigylem őket.

És még annyit, hogy szinte minden tárgyból szorosan Luxemburg és Izrael között vagyunk. Az egyik a leggazdagabb európai ország, a másik meg... Pontosan tudjuk a zsidókról, mennyi eszük van, elég végignézni a magyar Nobel-díjasokon. Na, ők vannak mögöttünk. Milyen hanyatlásról beszélünk akkor?”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2016. december 08. 09:45
A László Petra féle mértani feladat jól mutatja, hogy milyen a magyar, vagy külföldi tömegek PISA eredménye. Mindenki végignézhet magán, hogy felismerte e az optikai csalódást? (FELIRATTAL) https://www.youtube.com/watch?v=9qh37wCpP3g (A megyei főügyész egy teljes évi szötymörgés után sem ismerte fel.)
Agricola
2016. december 07. 21:09
A válasz.hu táblázatában (Forrás: OECD-PISA/MTI) az Amerikai Egy. Áll. is Magyarországnál rosszabb eredményeket ért el Matematika területén. A táblázatban Matematika területén Japán áll az élen, mégis az Amerikai Egyesült Államok volt az az egyetlen ország, amelyik már csaknem fél évszázaddal ezelőtt űrhajósokat tudott eljuttatni a Holdra és onnan vissza is tudta hozni őket. Ha valaki figyelmesen elolvassa a PISA eredmények az OECD országokban táblázatot, felébredhet benne a kétely, hogy mi köze van a valósághoz a táblázatnak. A táblázat szerint a Természettudományok és a Matematika területén a magyar diákok két hellyel megelőzik az izraeli diákokat, míg Szövegértés területén a a magyar diákok közvetlenül az izraeli diákok mögött állnak. Nehezen elképzelhető, hogy gyenge lenne az izraeli diákok tudása, miközben a zsidó származású emberek a világ lakosságának mindössze 0,2 %-át teszik ki, viszont ők birtokolják a Nobel-díjak kb egyharmadát. Ha a Természettudományok és a Matematika területén az izraeli diákok annyira lennének lemaradva, mint ahogyan azt a PISA felmérések eredményeiből kiolvashatjuk, akkor az izraeliek nem lennének képesek a korszerű haditechnika működtetésére és a kutatások területén ilyen hatalmas eredményeket elérésére!
kaltran
2016. december 07. 21:00
Tetszik a szerző hozzáállása, látszik, hogy a saját agyát használja. és az ilyen felmérések tényleg több sebből véreznek. Olyanok, mint az IQ tesztek. Kipróbáltam többet,az egyiken 150 pontos zseni voltam, a másikon mélyen a béka segge alatt teljesítettem, a mentő majdnem elszállított.
tango47
2016. december 07. 20:07
Úgy látom a Heti Válasz a hajdanvolt Lúdas Matyi babérjaira tör. Ennyi humorérzékkel nehezen fog menni. Ami a témát illeti: amennyire borul az arány a kisebbségi gyerekek felé, úgy romlik majd az átlag-teljesítmény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!