Még mindig azt képzelem, hogy mehetek szüléshez

2017. április 25. 19:15

Jó, hát akkor ez hiba volt. Nem olvastam el a törvényt. Interjú.

2017. április 25. 19:15
Geréb Ágnes
Index

Ez felelőtlenségnek tűnik, hogy egy egészségügyi foglalkozású, orvos végzettségű ember nem figyeli, hogy milyen törvényeknek megfelelő tevékenységet végez.

Jó, hát akkor ez hiba volt. Nem olvastam el a törvényt, csak azt tudtam 2003-ban, hogy az otthon szülés Magyarországon nincs szabályozva. Azt pedig tudtam, hogy a külföldi protokollok között több is tartalmazza az iker otthon szülés lehetőségét. (...)

Mi a tapasztalata, milyen okok miatt szeretnének a nők otthon szülni a kórház helyett?

Én nem gondolom, hogy a nők otthon szeretnének szülni. A nőknek egy igen kis töredéke szeretne otthon szülni. Inkább az látszik rajtuk, hogy a szabad választást, az információn alapuló szabad döntést szeretnék, merthogy felnőttnek, kompetensnek tekintik magukat sokan, és azt szeretnék, hogy más is felnőttnek, kompetensnek tekintse őket, és azt szeretnék, hogy rájuk bízzák a saját gyereküket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2017. április 26. 14:29
képzel képzett beteg
II. Kaiser Szalámi
2017. április 26. 14:21
Hihetetlen, hogy az Index független hírportál még mindig ezt a cigány kurvát futtatja. Bár mit vártunk...
Csigorin
2017. április 26. 08:50
" a szabad választást, az információn alapuló szabad döntést szeretnék" persze, csak aztan amint komplikacio adodik es nem er oda fel perc alatt a mento, abban a pillanatban rohadjon meg a TB, az orszag es persze szemelyesen Orban.
írmag
2017. április 25. 20:54
A regényben a Pál utcai fiúk árulóját is Gerébnek hívták? Naná!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!