Az árnyékkormány karmestere

2017. május 02. 15:49

Egy Junckernél némileg magasabb IQ-val rendelkező elmében óhatatlanul felmerült volna, hogy az euró egyik esküdt ellenségét kínálgatja kávéval az adóeuróinkból fenntartott irodájában.

2017. május 02. 15:49
Csontos János
Magyar Idők

„De az alapítványi árnyékkormány túlmegy a nemzetállamok fenyegetésén, ezen a nemkívánatos középszinten, amely ostoba bürokratikus rendszerével, széttartó pártstruktúrájával akadályozza a multimilliárdos elit profitgyárának zavartalan üzemeltetését. Végeredményben az Európai Unió is leküzdendő probléma: egy Junckernél némileg magasabb IQ-val rendelkező elmében például óhatatlanul felmerült volna, hogy az euró egyik esküdt ellenségét kínálgatja kávéval az adóeuróinkból fenntartott irodájában.

Amikor Orbánt azért támadják, hogy volt Soros-ösztöndíjasként miként bánthatja a kormánybuktatásokra specializálódott Sorost, akkor abban a hűbéresi mentalitás jelenik meg: úgy vélik, a politikai vélemény, függetlenül az időközbeni fejleményektől, élethossziglan megvásárolható. Soros emberére akadt Orbánban és viszont, s az is közös bennük, hogy tudják: nem nyerhető meg minden harc. Engem mint demokratát azonban leginkább az érdekel: demokrácián kívüli eszközökkel, a pénz, a média és az utcai politizálás bevetésével felül tudják-e írni a választófülkében kifejtett akaratomat. Ha ez az általunk ismert világ vége, nem nyugszom bele. Inkább látnám a Soros-árvákat, mint a demokrácia árváit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kecso
2017. május 03. 12:37
"Kapóra jött hát Andreas von Rétyi könyve, amelynek német eredetije tavaly jelent meg, de (...) immár magyarul is olvasható. A címe George Soros, tehát velem együtt a kiadó sem osztotta Orbán Viktor miniszterelnök optimista megközelítését, hogy Soros (...) a híres magyar tehetség sajátos megnyilvánulási formája volna." Vagy az is lehet, hogy Andreas von Rétyi nem beszél magyarul, ezért szerepel a címben a György sokkal ismertebb, - és a német olvasó számára is kiejthető - angol formája. Ha már a német eredetinél tartunk.
tango47
2017. május 03. 10:14
Egy Junckernél magasabb IQ-val rendelkező embernek esélye sem lett volna arra, hogy a Mutti kinevezze az EU élére.
noMores
2017. május 02. 23:05
Tessek szepen egy seggnyalosat sorosozni! Koszi.
kaltran
2017. május 02. 21:14
HÁT HOGYNE KÍNÁLGATNÁ, HISZEN MIELŐTT MÉG KIMÚLIK AZ EURO (HA KIMÚLIK) JUNCKER BÁTYÓ KAP BELŐLE SEGÍLYKÉT TŐLE VALAMELYIK OFFSHORE SZÁMLÁJÁRA A SOK KÖZÜL.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!