Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Hála

2017. május 25. 07:21

Salman nem halt meg, ott sétál Manchester, Liverpool, London és Glasgow utcáin. Ott áll az utcasarkon, magányos, üres lelkű vademberként, jogokkal, de felelősségérzet és hála nélkül.

2017. május 25. 07:21
Sitkei Levente
Magyar Idők

„Aztán megszületett Salman, aki nem ismeri Líbiát, az ő hazája Nagy-Britannia. A kilencvenes évek közepének gyermeke, nem tanul túl sokat új és régi hazájáról, ő olyan brit, akinek jogai vannak, kötelességei nincsenek. Kicsit hazátlan, mert mindenhonnan kilóg, ugyanazokat a mintákat követi, mint a többi hasonló hazátlan gyerek. Nem hajlong imádkozás közben, mert cseppet sem érdekli a vallás, nihilista és unatkozó fiatalember egy reményvesztett, haldokló ipari zónában. Egyáltalán nem hálás, ő a születésével automatikusan kapta meg az útlevelet, ő nem menekült senki elől. Nem sanyargatta a rendőrség a szövevényes rendszerű Líbiában, legfeljebb a manchesteri stadion mellett kapott egy ütést gumibottal a meccs napján. Mivel nem tartozik sehová, könnyű őt beszippantani. Nem tud védekezni, nem is akar.

Vagy vallási fanatikus lesz, vagy drogos, vagy futballhuligán, vagy bélyeggyűjtő, voltaképp mindegy. Egy közösség része, amely hajlandó elfogadni őt, a hazátlan, üres, unatkozó, identitás nélküli Salmant. Aki kapja, marja. Az első győz, a vallási fanatikusok céhe beletöltötte az ürességbe mérgező ideológiáját, így hoppon maradtak a kábítószer-kereskedők, a huligánok és a bélyeggyűjtők. Salman erre kellett: hogy a világ másik felén egy dörzsölt és gonosz szervezet hirtelen magáénak nevezze, és egy egész ország ismét rettegjen.

Az ország pedig retteg. Becsülettel végrehajtja a liberális sajtó követeléseit, miszerint kijelenti, hogy nem fél, és katonákkal járőröztet az utcákon, csináltat szép képeket, hogy imádkozzunk Manchesterért, mintha bárki is imádkozna arrafelé bármiért, elveti az extremizmust és a xenofóbiát, mert ilyenkor azt is szokás. Pedig Salman nem halt meg, ott sétál Manchester, Liverpool, London és Glasgow utcáin. Ott áll az utcasarkon, magányos, üres lelkű vademberként, jogokkal, de felelősségérzet és hála nélkül. Egyetlen katona és rendőr sem tudja őt megállítani, hiszen nem hat rá sem a családja, sem a hatóságoktól való félelem, sem az emberség, sem a hazaszeretet. Ő úgy létezett, hogy valójában nem is élt soha, s a pusztítás adta a léte értelmét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2017. május 25. 14:50
15-20 évvel ezelőtt is éltek muszlimok Európában szép számmal, viszont nem tudok arról hogy robbantgattak, lövöldözgettek volna. Ez az egész őrület 2001 szeptember 11. után kezdődött, és az utóbbi 3-4 évben fokozódott. Vajon miért, teszem fel a költői kérdést. Sok muszlim már csak azért sem híve a terrornak, mert úgy vannak vele, 20-30 éven belül természetes módon, túlszaporodással is át tudják venni a kontinens nyugati felét. Sajnos ez az egész már úgy ahogy van el lett basz.va, a történelem gyászos menetén úgy tűnik, nem sikerül változtatni. Még ha mostantól hermetikusan lezárnák Európa határait, ami sajnos a jelenlegi idióta vezetőkkel elképzelhetetlen, akkor is a terror utánpótlása évtizedekkel előre bőven biztosított.
Mich
2017. május 25. 13:16
A terrorizmus él - hála Sorosnak, az EU-nak, Obamának, CIA-nak...
aleb19
2017. május 25. 09:54
az a vicc, hogy a terrorista barom angliai lakasanak ablakaban ISIS zaszlo volt kiteve honapokig ...ami gyenge utalas arra, hogy esetleg terror cselekmenyt kovethet el, de ezt a apro tenyt mi5 le se szarta
Paxillus
2017. május 25. 09:31
A muszlim vallás ellen megvan a titkos fegyverünk. Az összes magát hithű :) liberálisnak valló ember menjen át a muszlim országokba és kezdje meg az egyház és az állam szétválasztását ! Ha ezzel végeztek, akkor várjuk őket itthon és megbeszéljük, hogy mik voltak a tapasztalatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!