Ez elengedhetetlen a népesedési fordulathoz

2017. június 05. 15:42

A kormány legújabb családpolitikai bejelentései elevenébe találhatnak az értelmiségi rétegnek.

2017. június 05. 15:42
Sashegyi Zsófia
Magyar Nemzet

„Úgy gondolom tehát, hogy a kormány legújabb családpolitikai bejelentései elevenébe találhatnak annak a rétegnek, amelyet céloznak. Hogy a diákhitelt miért éppen a nőknek engedik el, az ugyan nem világos – hiszen a férfiak is vesznek fel diákhitelt, és ők is részei a családnak, akárcsak az anyák –, de az anyagi terhek csökkentése, a kedvezmények növelése mindenképpen felszabadító lehet azon családok számára, amelyekben a szűkös keretek szabnak határt a vágyott gyerekek világra hozásának. Lehet persze vitatkozni azon, kell-e tartani a fogyasztói tempót, vagy be lehet érni kevesebbel is. (...)

Ma minden ötödik pár meddőséggel küzd. Óriási szám ez, ami mögött rengeteg esetben lelki okok húzódnak meg, nem csupán az anyagi helyzet okozta szorongás, hanem a sérült, felborult családi élet megtapasztalása, a házasságban való hit elvesztése, a női-férfi szerepek akadozó újraértelmezése. Az anyagi biztonsággal támogatott családi harmónia és a kiegyensúlyozott gyerekkor tehát elengedhetetlen a népesedési fordulathoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2017. június 05. 19:15
Mondja már meg valaki, miért kell növelni a népességszámot? Miért nem jó, ha egy alacsonyabb lakosságszámon stabilizálódik a társadalom?
Trid
2017. június 05. 18:37
Attól hogy pénzt pumpálnak a családokba nem lesz több gyerek, max a családok jobban fognak élni.
balbako_
2017. június 05. 18:18
Ezek a pozitív intézkedések majd később hoznak értékelhető eredményt.
lavor
2017. június 05. 18:14
Én egyáltalán nem vagyok optimista. A szaporulathoz minimális köze van az anyagiaknak, sokkal nagyobb hatással van rá az adott korszellem, a mentalitás. Azon meg nem lehet változtatni kormányzati intézkedésekkel, anyagi támogatásokkal, az abortusz betiltása, mint intézkedés vezethet valamire, de az meg primitív megoldás. Tetszik vagy sem, Európában az őslakos fehér nép lassú halálra van ítélve, mind a gazdag német, mind a csöves magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!