Udvarlás vagy zaklatás?

2017. július 31. 19:31

Ha a jóképű macsó, akkor udvarlás, ha Átlag Józsi, akkor zaklatás.

2017. július 31. 19:31
George Herceg
Férfihang

„A történet röviden arról szólt, hogy Trump megdicsérte Macron francia elnök feleségét (pontosabban az alakját), aki mint köztudott 24 évvel idősebb a férjénél. A cikk szerzője szerint ez szex-izmus. Na most, azon lehet vitatkozni, hogy a protokoll szerint egy diplomáciai találkozón helyénvaló-e a vendég külsejét dicsérni, de az elfogadhatatlan, hogy a hétköznapi életben is elítélendőnek kellene tartanunk, ha egy férfi kifejti egy nőnek, hogy tetszik neki, vagy szépnek tartja a külsejét. 

Persze, átlátom, hogy a nők gyakran úgy vannak a bókokkal és a kezdeményezéssel, hogy aszerint fogadják örömmel vagy tekintik zaklatásnak, hogy ki mondja. Ha a jóképű macsó, akkor udvarlás, ha Átlag Józsi, akkor zaklatás. A gond ott van, hogy sokan emiatt már leszoktunk a bókokról, cserébe hallgathatjuk, hogy »hová tűntek az igazi férfiak?« Megmondom én. Itt vagyunk a közeletekben, de már nem bókolunk nektek, csak ha eléggé vastag bőrt növesztettünk az arcunkon ahhoz, hogy el tudjuk viselni a negatív és becsmérlő reakcióitokat. Tudjátok nehéz felmérni, hogy melyikőtöknél mikor kerülünk az udvarló vagy egyenesen a zaklató kategóriába.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Timur Link
2017. augusztus 01. 15:31
Van egy mondás, miszerint: A nők utálják, ha szexuális tárgyként tekintenek rájuk. Ennél csak azt utálják jobban, ha nem úgy néznek rájuk!
Sulammit
2017. augusztus 01. 08:26
Kedves George! Nem az a probléma, hogy ki mondja, hanem az, ahogyan mondja. Ez akár az utcán, akár munkahelyen történjen is. Ki sértődik meg azon, vagy veszi zaklatásnak, ha megjegyzik, hogy "jaj, de szép", vagy "de csinos", pláne, ha a kedvességére tesznek, vagy a mosolyára jelzőket. A férfi szeret udvarolni, a nő pedig szívesen fogadja. Trumpnál más a helyzet. Az ő teljes mondata így hangzott volna, ha nem veszi menet közben észre magát. "Jó formában vagy", - korodhoz képest! Ezért volt adott helyzetben ciki.
Dénia
2017. augusztus 01. 06:22
Egy kedves ártatlan megjegyzésért senki nem fog megharagudni. Még átlagjózska részéről sem zaklatás egy kedves bók. Ami mindig mindenkor mindenhol és minden nőnek jólesik.
robag
2017. július 31. 22:27
Nekem eddig nem volt ilyen gondom. Mondjuk nem is topmodelleket meg műnőket hanem csinos, de normálisnak tűnő csajoknak bókoltam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!