Pillantás a kilencedikről – Dackorszak

2017. július 30. 08:50

Kizárólag az történhet, amit ők elhatároznak, hacsak a Főnök akaratát nem keresztezik, azt meg úgysem merik.

2017. július 30. 08:50
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„A mi miniszterelnökünk már csak ilyen – ne is nevezzük ezt az ő dackorszakának –, amit a fejébe vesz, azt véghezviszi, ami pedig más fejében van, az kevéssé érdekli. Nem mondom, hogy jó ez így, de együtt lehet vele élni, még ha nem is könnyen. Az igazi bajok ott kezdődnek, ha ez a dackorszak átragad az összes kormányzati emberre: kizárólag az történhet, amit ők elhatároznak, hacsak a Főnök akaratát nem keresztezik, azt meg úgysem merik. Lehet itt, kérem, teljes összefogás vagy közös elutasítás, mint például most egy angyalföldi iskolaigazgató kinevezése kapcsán, ha egyszer egy kormányember másként dönt, nincs apelláta.

Sokáig egyébként csak hazai »terméknek« számított a dackorszak, mostanra azonban sikerült nemzetközivé tenni; a mi akaratunkat – értsd: az orbáni akaratot – sem szakvélemény, sem uniós fenyegetettség, sem bírósági döntés nem keresztezheti. Ha mi egyszer úgy döntünk, hogy a magyar szolidaritás nem terjed ki egyetlen menekültre sem, akkor azt nem változtathatja meg senki, még akkor sem, ha más szempontok alapján a közösség tagjának tekintjük magunkat. Ennek a közösségnek meg kell tanulnia, hogy a szabályokat mi diktáljuk, legyenek boldogok, hogy felszálltunk a közös vonatra. Ez a vonat azonban csak addig megy, ameddig mi akarjuk, még akkor is, ha a jegyre a pénzt másoktól kapjuk. Leszállni pedig nem fogunk róla, hiszen érvényes jeggyel rendelkezünk. Ha az utazás folytatására már nem fizetnek be bennünket, akkor majd leszállunk. Vagy kiszállunk. Már csak dacból is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. július 31. 12:14
Az ATV betelefonálós férfi műsorvezetője is már retteg hogy letartoztatja őt is a Fidesz!!!
Peter8811
2017. július 31. 06:48
Írjad csak Péter, igazad van! Az Úr elvtárs nektek, meg Rákosi Mátyásnak, Horn Gyulának Bokros Lalyosnak Gyurcsány Ferencnek, és Bajnai Gordonnak (kisbrácsa) adta a nyugdíjfelezés lehetőségét, a rezsi emelést, és a víz/csatornadíj emelését 1800 Ruppóra köbméterenként. Orbán ezt akarja elvenni tőletek. Én ateista vagyok de azért imádkozom értetek a nem létező Úr elvtárshoz, hogy helyezzen vissza titeket az adósság csináló pozícióban olyan jól hangzott az a 22.000 milliárd adósságotok, 6 sávos utat lehetett volna kikövezni 5 forintosokkal a Holdig meg vissza. Csak autópályadíjból és parkolási díjból beszedhettétek volna a 22.000 milliárd kétszeresét, ha jó számolom 44.000 milliárdot. A vagyon adóról már nem is beszélve amit az űrjárművekre és az űrmértékre tudtatok volna kivetni. Persze, ennyi pénzből már indíthattatok volna egy Űrszava című űrlapot is.
Einar
2017. július 30. 22:37
Menjél Szíriába Németh! Segíts ott, helyben, ha akarsz, de ide ne hozza senki, a törzsi háborúit, meg a törzsi vallását. Mert egy muzulmán menekült hozza a problémát is. Mi nem kérünk belőle!
akiaki
2017. július 30. 22:01
némethpéter kis pocakjával ma a szaros, ellopott , mi a francnak, megbukunk, Duna Arénában volt miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!