Nyílt levél Balog Zoltánnak

2017. július 13. 09:20

Ez a kormány hivatalos álláspontja? Ha nem, arra kérem, határolódjon el a szerző véleményétől. Az LMP szerint elfogadhatatlan az, hogy adóforintok millióival kitömött kormányközeli portál az egyszülős családok ellen hergeli a társadalmat.

2017. július 13. 09:20
Szél Bernadett
Facebook

„Tisztelt Miniszter Úr!

Talán egyetértünk abban, hogy a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek kiemelt kormányzati támogatásra lenne szükségük, emellett pedig egy olyan befogadó társadalmi közeg megteremtésére, ami segít az egyszülős családokkal szemben máig meglevő előítéletek lebontásában. Kormányzati erőfeszítéseket sajnos egyik téren sem tapasztalunk.

Az egyszülős családok nem kapnak többlettámogatást: a kormány elzárkózik a családi pótlék emelésétől, elzárkózik a nagycsaládosoknak alanyi jogon járó kedvezmények kiterjesztésétől, és nincs politikai akarat a tartásdíjakkal kapcsolatos súlyos problémák kezelésére.

Az egyszülős családokkal szembeni előítéletek leépítése helyett pedig kormányközeli médiumok dolgoznak azon, hogy a társadalmat az egyszülős családok ellen fordítsák. Pár napja a Pestisracok.hu közölt egy cikket, amiben a szerző az egyszülős családokat »csonka« családoknak nevezve az egyszülős létet egyfajta devianciának állítja be.

Idézem: »a csonka családban felnövő, bántalmazott vagy elhanyagolt gyerekek közül kerül ki az iskolából kibukók, viselkedési zavarosok, elváltak, szenvedélybetegek, bűnözők, öngyilkosok, szexuális devianciák felé fordulók nagy többsége, akik aztán felnőve gyakran hasonló sorsot örökítenek tovább gyerekeikre is.« 

Mivel a Pestisracok.hu köztudottan egy kormányközeli portál, ami az utóbbi években számos minisztériumi megrendelést kapott, bevételeinek nagy részét pedig állami hirdetések teszik ki, felmerül a kérdés: ez a kormány hivatalos álláspontja? Ha nem, arra kérem, határolódjon el a szerző véleményétől. Az LMP szerint elfogadhatatlan az, hogy adóforintok millióival kitömött kormányközeli portál az egyszülős családok ellen hergeli a társadalmat.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Szél Bernadett

az LMP társelnök-frakcióvezetője”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2017. július 13. 21:47
Verhofstadt ivadékok alázzák a magyart
moricka13
2017. július 13. 16:07
Nyílt levél Szélházyéknak! Azon lamentáljanak, hogy miért ennyire elfogadhatatlanok és hogyan és kikkel tudják a 2, jó esetben 3 %-os támogatottságukat feltornáztatni minimum 5,001 %-ra? Ez itt a Kérdés, a többi csak mellébeszélés!
néhai Ch.Pilot
2017. július 13. 15:17
Végeredményben Bél Szarnedett megérdemli a fizetését. Ennyi rosszindulatú, félrevezető hazugságot értelmesnek látszó nyílt levéllé összefabrikálni, ehhez azért szakértelem kell. :-)
Onurisz
2017. július 13. 14:45
Tudom, választási kampány van és a politikusnak egyébként is mindig keresnie kell az alkalmat a feltűnésre. De ez azért mégiscsak felháborító. Nem az a probléma, hogy a kormány határolódjon el. Úgyse fog és nem is kell. Jól néznénk ki ha a minisztereknek fenn kellene tartaniuk egy Elhatárolódási főosztályt. Az a felháborító, hogy Szél Bernadett képviselő asszony szerint az idézett szöveg, benne a "csonka család" kifejezés "hergelő". Hát bizony, ahol nincs apa vagy anya, az sajnos csonka család. Így nevezzük, mit tegyünk. Ez nem hergelő, hanem szomorú tény. Ahogy tényállításnak szánta a szerző azt is, hogy a csonka családokban felnövő bántalmazott vagy elhanyagolt gyerekek közül kerül ki a deviáns gyerekek nagy része. Na ez már nem biztos, hogy így van. Kikerülnek ilyenek sajnos jócskán a teljes családokból is, ezért nem tehető felelőssé a válás. Hergelő ebben sincs, legfeljebb vitatni való. Egyébként sincs semmi értelme "hergelni" valakit az egyedül gyermeket nevelő szülők ellen. Mire lehetne hergelni ellenük bárkit is? Jelöljék meg a házuk ajtaját, vagy mire gondol a képviselő asszony? Elvált szülőnek lenni egy állapot. Ki megkönnyebbülten viseli, ki teherként. Nincs ezzel mit tenni, és nem igaz, hogy a kormány bünteti a csonka családokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!