Köszönjük, Lengyelország!

2017. július 06. 17:11

A varsói Trump-beszéd után végképp érthetetlen, hogy Magyarország miért megint az oroszokkal újíttat fel évtizedes haditechnikát, ahelyett, hogy gyors tempóban elkezdené böngészni a Lockheed Martin- vagy Airbus-katalógusokat.

2017. július 06. 17:11
Vörös Szabolcs
Válasz.hu

„Dohoghatunk persze, hogy Trump csak azzal hajlandó szóba állni, aki Washingtonból is látható módon emeli a védelmi költségvetését – és vásárol be lehetőleg amerikai fegyverekből –, de az a helyzet, hogy a NATO-ban sem csak jogaink, hanem kötelezettségeink is vannak. Lengyelország ezt pontosan megértette, mert saját bőrén tapasztalta, hogy nincs más választása.

A varsói Trump-beszéd után végképp érthetetlen, hogy Magyarország – a hosszú idő után végre lényegesen megemelt honvédelmi költségvetéséből, de szövetségeshez méltatlan módon – miért megint az oroszokkal újíttat fel évtizedes haditechnikát, ahelyett, hogy okulna a környező országok példájából, és gyors tempóban elkezdené böngészni a Lockheed Martin- vagy Airbus-katalógusokat.

Persze ezen aligha kell csodálkozni: néhány héttel az után, hogy a külügyminiszterünk kimondta, ő még a lengyel gondolkodásmódot sem érti, az lenne a csoda, ha Trump – amúgy nem túl bonyolult – logikájára jól reagálnánk. Nem egy Orbán–Trump-találkozó, hanem a saját biztonságunk miatt. Amit most a lengyelek igyekezetének köszönhetően újra garantált Amerika.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csombor
2017. július 08. 01:35
Félreértitek a szerzőt. Ez irónia! Egyébként is, ki a fene fenyeget minket - Brüsszel kivételével?
Hutyutyu
2017. július 07. 08:44
Nem az ellenségtől kell fegyvert vásárolni. Amerika - lásd migráció gerjesztés (Arab tavasz, Szíria, stb...) - nagyobb veszélyt jelent a világra, mint az oroszok, így ránk is. A semlegesektől történő fegyvervétel (Gripen), ezért tűnik ésszerűnek.
hátakkor
2017. július 07. 07:34
"érthetetlen, hogy Magyarország miért megint az oroszokkal újíttat fel évtizedes haditechnikát" Nem ismerem a részleteket, de tippem van. Lehet az az évtizedes haditechnika orosz. Akinek van évtizedes Ladája, az sem a Lockheed, meg Airbus katalógusokból építi a Ladáját. Talán metrikus csavart talál abban a katalógusban, de leginkább azt sem.
Mich
2017. július 07. 00:21
Már nem csak simicsicska, de Lockheed-ügynök is ez a csávó...? Azt nyilván nem bánná, ha emelkedne az adó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!