„Ti, liberálisok lesztek rohadt nagy bajban!”

2017. augusztus 26. 14:57

Igenis lehet írni olyan cikkeket, ami el tud érni nagyon sok embert, és akkor tök mindegy, hogy 500 ezren lájkolják a 24.hu-t és egyelőre még csak 130 ezren a 888-at. Interjú.

2017. augusztus 26. 14:57
Apáti Bence
888

Fordítsuk meg akkor a kérdést, milyen kihívások előtt áll szerinted a hosszú kormányzati időszakot maga mögött tudó Fidesz? Kritikák érik jobbról, balról, néha belülről is.

A kritikákkal szerintem nincsen baj, főleg, ha azok jó szándékú kritikák. Ezzel én nem látok semmilyen problémát. Az már egy másik kérdés, hogy erre rendkívül érzékenyen szokott reagálni a Fidesz. Ami persze nem biztos, hogy teljesen indokolatlan és érthetetlen. Lehet, hogy ha valakit tizeniksz éven keresztül rugdalnak, akkor érthető, ha egy felemelt kéztől is összehúzza magát és a legrosszabbra gondol. De az is biztos, hogy azért ennél empatikusabban kellene meghallgatni a kritikákat. A választásokkal meg nincsen semmi, a Fidesz elviszi a választásokat, a kérdés csak az, hogy kétharmaddal vagy sima többséggel. Tehát nincs ellenzék, ellenzéki sajtó viszont nagyon is van. Ráadásul rendkívül olvasottak, sokkal-sokkal olvasottabbak, mint a jobboldali sajtó.

Akkor te se látod ezt a rettegett jobboldali médiatúlsúlyt.

Dehát ez egy hülyeség. Nem is értem, hogy miről beszélnek, amikor ezt hozzák elő. Amikor 2006-ot írtunk és volt egy darab Heti Válasz, egy darab Hír TV és azt is időnkét levette a szolgáltató, a Magyar Nemzetet nem lehetett a közintézményeknek megrendelniük, akkor persze senki se sipákolt, senki se üvöltözött a túlfélről, hogy »Európa segíts, mert megszűnik a sajószabadság!«. 

Nem lehet, hogy arról van szó csupán, hogy roppant ügyesen játsszák a játékukat, mivel eleve ők határozzák meg a szabályokat. Te azt mondod, hogy »ellenzéki sajtó«, ők meg azt mondják, hogy ők a szakma, ők objektíven tájékoztatnak. Te azt mondod, egy frászt van jobboldali médiafölény, ők meg azt mondják, mindent elfoglalt már a kormány, alig van már szabad sajtó, csak propaganda van. 

Rendkívüli ügyesen csinálják, ez tény és ezt nagyon sokan el is hiszik – még mindig.

Mi az ellenszer?

Jobban kell írni. Ügyesebben kell csinálni. Uj Pétert az egyik legjobb újságírónak tartom, legutóbb a gasztronómiáról írt, zseniális a csávó és még rajta kívül is vannak nagyszerű tollúak. Én azért ülök le veletek beszélgetni, mert azt látom, hogy nálatok van fogadókészség arra, hogy valamit csinálni kellene azért, hogy a fiatalok is meghallják a jobboldal hangját, hogy nyissunk feléjük valami kaput, és próbáljunk meg feléjük olyan dolgokról beszélni, amelyek érdekelhetik őket és olyan nyelven, ahogy ők beszélnek. A 888 és most hirtelen nem nagyon tudok több orgánumot mondani, képes lehet felvenni a versenyt a másik oldallal. És van még itt egyéb fontos dolog is. Nem magamat fényezve, de ha egy nímand tud olyat írni, hogy több tízezren olvassák, akkor elsikkad, hogy melyik portált hányan is lájkolják és mekkora az olvasottságuk. Igenis lehet írni olyan cikkeket, ami el tud érni nagyon sok embert, és akkor tök mindegy, hogy 500 ezren lájkolják a 24.hu-t és egyelőre még csak 130 ezren a 888-at.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. augusztus 27. 21:31
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tevevanegypupu
2017. augusztus 27. 21:26
Ahogy nézem az ujságosstandokat meg a szupermarketek ujságos részlegét, úgy azt lehet látni, hogy az ÉS, Népszava, Magyar Narancs, HVG ott maradnak a polcokon..nem nagyon veszik őket. Ha belegondolok, hogy régesrégen még rohanni kellett az ÉS-ért, mert amint megjelent azonnal elfogyott (szocializmusban Berta Bulcsu időszak)..a Népszava jobban fogyott mint a Népszabadság, és egész tűrhető lap volt a HVG is..Én azért veszem néha mindegyiket, ide értve a Magyar Narancsot is..jó ha tudja az ember, hogy kikkel nem ért egyet és miért..Néha meglepő módon és olyan nyugodtan hazudnak, hogy szinte szórakoztató..
catalina9
2017. augusztus 27. 16:51
„Ti, liberálisok lesztek rohadt nagy bajban!” Tévedés. Ha ők bajban lennének, akkor nem így viselkednének.
catalina9
2017. augusztus 27. 13:45
Rendkívüli ügyesen csinálják, ez tény és ezt nagyon sokan el is hiszik – még mindig." "..A kérdésre, hogyan lehet egy nemzetet a tudta nélkül meghódítani, Rosenthal e műveletet a média teljes irányításának tulajdonítja. Azzal dicsekedett, hogy a hírek kezelése zsidó irányítás alatt áll. Amelyik folyóirat szerkesztősége nem hajlandó elfogadni hírszolgálatok ellenőrzött híreit, azt úgy kényszerítik térdre, hogy fizetett hirdetőiket megvonják [megfenyegetik, elidegenítik] a laptól."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!