Kormos Anett elevenen is elégne azért, hogy a bíróság diszkriminálja a férfiakat

2017. szeptember 04. 23:06

Nem véletlen az sem, hogy a válások túlnyomó többségét bizony nem a férfiak, hanem a nők kezdeményezik.

2017. szeptember 04. 23:06
Csuzi Attila - Toplak Zoltán
Férfihang

„Kormos Anett igyekszik poénosra venni a hangvételt, mintha éppen nem is bírósági részrehajlásról beszélne. Igyekszik azt mutatni, hogy nem is akar ő belegázolnia a férfiak lelki világába és provokálni az apákat, de… azt teszi… és ezt a férfiak humorérzéke sem képes tompítani. Az, hogy Kormos Anett a lényeget az anekdotikus érvelés dupla rétegű zsírpapírjába csomagolja és még hagymát is pucol hozzá, nem sokat változtat a lényegen.

A nőíró szerint a váláskor a gyerekekért folyó versenyfutásban a bíróságnak meg kell szavaznia némi lépéselőnyt az anyáknak, mégpedig azért, mert a nő hordja ki, szüli meg és szoptatja a gyereket, tehát »anyának lenni eredendően, a természet jóvoltából egy jóval nagyobb csomag, mint apának lenni«. Ne akarjuk eltagadni a valóságot, egészséges esetben minden bizonnyal közvetlenebb és meghittebb kapcsolatot teremt mindez az anya és gyermeke között csecsemőkorban, nagy baj is van, ha nem így történik, de ezzel még cseppet sem sikerült Kormos Anettnek megindokolnia, hogy egy évekkel a szülés és szoptatás után zajló válóperben miért kellene a bíróságoknak diszkriminatív ítélkezési gyakorlatot működtetniük.

(...)

Nem véletlen az sem, hogy a válások túlnyomó többségét bizony nem a férfiak, hanem a nők kezdeményezik, hiszen ők azok, akiknek semmi veszítenivalójuk nincs. Különösen semmi veszítenivalójuk nincs, ha a gyermekekhez fűződő jogokat szemléljük, mert a nő mindent egyedül eldönthet és keresztülvihet: dönthet a fogamzásgátlásról, de ha akarja, a férfi határozottan ellenkező szándéka ellenére is teherbe eshet, megtarthat, elvetethet, szülhet, kórházajtóban inkubátorba tehet, házasság hiányában akár még örökbe is adhat, a másik szülőtől szándékosan elidegeníthet, sőt akár szó nélkül elköltözhet a gyermekekkel egy másik bolygóra, bármit megtehet és semmiféle következménye nincs, ha döntéseiből az apát teljes mértékben kirekeszti.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2017. szeptember 05. 11:16
"és a wmn.hu szellemtelen újságírónője" Jahogy így már érthető. Mást se csinálnak ezek a baszatlan picsák, csak provokálnak.
Megtalálta
2017. szeptember 05. 10:58
Világos, a nőknek több joguk van váláskor, mer izé meg bigyó. Ezért nem házasodnak manapság.
Vestergaard
2017. szeptember 05. 10:33
Ez így van. A házasság - terhesség - szülés - válás - vagyonmegosztás láncolatában az egyetlen és legutolsó pont, ahol a férfinek még van joga a döntéshez a legelső. Ezt érdemes volna már a kisiskolás fiúk fejébe verni, mert mire megtanulnák a maguk kárán, már a sokadik "életjáradékos" önálló, erős, jól képzett nőt fogják épp kitartani.
orion
2017. szeptember 05. 09:26
Olyan soha nem lesz, hogy egy válás/gyermekelhelyezés után mindenkinek jó legyen. Csak arra lehet törekedni, hogy minél kevésbé legyen rossz. Extrém esetektől eltekintve az alaphelyzet az, hogy két felnőtt ember valamely okokból már nem tud együtt élni,legyen az a szerelem elmúlta, eltérő világlátás, anyagiak, bármi. De mi számít extrémnek? Hiszen ott is összefolynak a dolgok. Mondjuk amúgy minden tökéletes, és az egyik-legyen ez az anya- valami szekta vonzásába kerül (az amúgy ilyenkor már azt jelenti, dehogy tökéletes minden), de ez extrém-e? Vallási ügyekben hogy dönt egy bíróság? Vagy amikor egy sokkal fiatalabb nő gyereket szül egy jómódú kapuzárás előtti pánikban fetrengő pasinak, hogy utána kiforgassa mindenéből-és ehhez a saját gyereküket használja. Erről mindig azt gondoltam, ha ekkora barom a csávó, megérdemli. És most a baráti körünkben nézem évek óta, ahogy az egyébként több gyereket felnevelő nagyon normális pasi tönkre megy a heti szintű feljelentések, pszichológusi basztatások, a gyerektől való eltiltás, a bírósági tárgyalások, a gyámügy minden hülyesége miatt, miközben az "anya" telesírja a közösségi médiát az ő szörnyű sorsa miatt, amiből egy árva szó nem igaz-és ahol minden nő ismeretlenül is az ő pártjára áll, a legkülönbözőbb kínhalálokat kívánva az apának. Vagyis én biztos nem fogok állást foglalni a Kormos Anett által mondottak és a Férfibarlang írása között, mert van amikor igenis a nőnek vannak előjogai-amíg kicsi a gyerek mindenképp, de nem azért, amiért Anett mondja, vagy nem csak azért, de ehhez normális (megfoghatatlan szó) nő kell, és van amikor a férfinak. És szinte soha semmi nem normális (átlagos) az ilyen esetekben. Ha az lenne, nem lenne miről beszélni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!