Nem várt meg a férjem…

2017. október 05. 12:12

Az a nő, akit szeret a férje, az ragyogni fog! A ragyogó feleség pedig anyaként is ragyogni fog!

2017. október 05. 12:12
Bokor-Nyiredy Kinga
Családháló

„Drága feleségek! Nem könnyűek ezek az évek, és nagyon nehéz tud lenni az élet egy sokat dolgozó és későn hazaérkező Férj oldalán. Biztos sokszor úgy érzitek, hogy ti még egy másodpercre sem álltatok meg egész nap a gyerekekkel kapcsolatos teendőitek közepette, a Férjetek pedig csak este 9-kor lép be az ajtón. De azt azért ne felejtsétek el, hogy ugyan ő valóban nem vett részt az otthoni dolgokban, de ő sem nyaralni volt, hanem dolgozott egész nap, és ugyanúgy hulla fáradt, mint ti. Értetek, a családért dolgozik!

Drága férjek! Higgyétek el, nagyon nagy szükség van rátok! Sokkal fontosabbak vagytok, mint ahogyan azt álmotokban is gondolnátok. Ti vagytok az erő, a támasz, a biztonság. Ti a családotokért dolgoztok, a Feleségeitek pedig értetek élnek és alakítják ki ezekben az években a semmivel sem pótolható bázist, hogy nektek jó legyen hazajönni. Rengeteg dolgot lehetne felsorolni, hogy mitől érezheti jól magát egy anya a bőrében.

A számtalan lehetőségből most csak egyet szeretnék kiemelni. Egy anya többek között akkor tud igazán boldog és kiegyensúlyozott Anya lenni, ha mindeközben egy őt mindennél jobban szerető férj tartja karjában! Ha egy anya meg van becsülve a férje által anyaságában és nőiességében, akkor királynőnek fogja érezni magát. Az a nő, akit szeret a férje, az ragyogni fog! A ragyogó feleség pedig anyaként is ragyogni fog! Vannak azok az évek, az anyává válás évei és a kisgyerekes évek, amikor a feleségeitek egy kicsit átalakulnak és megváltoznak. Olyanok ilyenkor, mintha egy félelmetes hullámvasúton utaznának, ahol sosem lehet sejteni, hogy az egyik hullámot mikor követi egy másik és hogy az a hullám mekkora is lesz valójában. Megváltozik a lelkük, sokszorozódik a bennük lévő szeretet, de még meg kell tanulniuk, hogyan is osszák azt szét úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Egyszerre próbálnak jelen lenni férjeik és gyerekeik életében, és igyekeznek mindent jól csinálni. Rengeteg szerepkör alakul ezekben az években, amelyeknek meg kell tanulni egyidejűleg megfelelni. Egyszerre akarnak férjük felesége, szeretője, legjobb barátja lenni, miközben jó lenne a világ legjobb anyukájává is válni.

A lelkük változásai mellett megváltozik a testük is. Van, ami munkával visszaalakítható, de van, ami sose lesz már a régi, és meg kell tanulni elfogadni. Kívül-belül egyszer és mindenkorra megváltozik minden, és ezeket a változásokat meg kell tanulni kezelni. Mert ha rosszul csinálják, egy egész család hullhat darabokra. Nagy felelősség, nagy feladat és rengeteg változás. De eljön majd az a nap, amikor újra egy kicsit levegőhöz lehet jutni. A feleségeitek, akiket átmenetileg lehet hogy „elvesztettetek” egy kicsit, újra magukra találnak majd az új szerepköreikben és visszatalálnak hozzátok is. Csak legyetek türelemmel irántuk! Mert lehet, hogy épp rosszul csinálják, de abban biztosak lehettek, hogy szeretettel és jó szándékkal teszik, értetek és a családért. Drága férjek és apák! Legyetek türelemmel és várjátok meg a feleségeiteket!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2017. október 07. 11:54
"Az a nő, akit szeret a férje, az ragyogni fog!" Mi a különbség a cipő és a női szem között? Semmi. Mind a kettő fénylik, amikor kefélik. :))))
koronaszepe
2017. október 07. 09:57
Nem nagyon van mit hozzátenni, legfeljebb annyit, hogy szeressük a földet, a fákat, a virágokat, az őzikéket, meg legyen világbéke. Is. Szerintem, max egy-két éve él házasságban a hölgy, ha egyáltalán...
celoke
2017. október 06. 23:39
"Drága férjek! Higgyétek el, nagyon nagy szükség van rátok! Sokkal fontosabbak vagytok, mint ahogyan azt álmotokban is gondolnátok" Egy filmet had ajánljak ezzel kapcsolatban, aki még nem látta: Bátorság emberei (Courageous) színes, szinkronizált USA film 2011, TriStar Pictures. Érdemes megnézni.
pepu
2017. október 06. 11:19
A megcsalásról jut eszembe: Pista bá bemegy a jónevű ügyvédhez, és azt mondja: - Ügyvéd úr, itt van egy tehén ára. Válasszon el a Máritól, de csöndben. - Dehát miér, Pista bátyám? - Megcsalt. - De Pista bátyám, el lehetne nézni azt az egy félrelépést. Különben is, Pista bátyámról az a szóbeszéd járja, hogy magának meg volt a falu mindegyik menyecskéje. - Nem érted te ezt fiam. Elmagyarázom. - Ha én reggel kimegyek a rétre a legelő csordához az új gumicsizmámban, oszt véletlenül belelépek egy tehénlepénybe, hát odébb megyek, ahol nedves a fű, oszt letörlöm. De ha délben leheveredek egy fa alá szundítani, oszt a levetett csizmámba beleszarik közben a Riska, hát fiam, nincs az az ember, aki azt utána felhúzná. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!