Zéró tolerancia, de csak akkor, ha a tanár az áldozat

2018. február 01. 17:03

Az oktatási intézmények kettős mércével mérnek, valamint nem tartják tiszteletben a gyermekvédelmi törvényt.

2018. február 01. 17:03
Gyurkó Szilvia
WMN

„Ezek szerint – bár az internetes zaklatás nem tartozik az iskola kompetenciájába, de – ha fotót is használnak, akkor már a személyiségi jogok védelme miatt fel kell lépniük.

Arra, ugye, nem gondolhatunk, hogy azért volt ebben az ügyben más a megítélés, mert nem diák, hanem tanár sérelmére követték el, hiszen ezzel azt mondanánk ki, hogy az oktatási intézmények kettős mércével mérnek, valamint nem tartják tiszteletben a gyermekvédelmi törvényt – és az abban foglalt, gyermekekkel szembeni erőszakra vonatkozó – zéró tolerancia alapelvet.

Marad tehát a (részlegesen) megnyugtató válasz: az internetes erőszaknak legalább egy formája, a képmással való visszaélés, az iskolák szerint is megengedhetetlen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. február 02. 16:51
Jó pár évvel ezelőtt egy parkban olvasgattam egy padon, egy játszótér közelében. Néhány kismama ült körülöttem és pár kisgyerek totyogott körülöttük, még nem a szinglik voltak korunk hősei. Aztán egyszercsak jött egy óvodás csoport, volt vagy húsz 4-6 éves gyerek, többségük lány. Nagy szervezkedésbe fogtak, fogócskázni akartak. Először egy fát kijelöltek „HÁZ” nak. Majd jött a fogó kinevezése, több jelentkező is akadt, mindegyik fiú volt. Aztán a fogó elkezdte kergetni a lányokat, azok meg piros arccal, kacagva menekültek. Ügyesek voltak, nehéz volt utolérni őket. Ha sikerült, akkor az elkapott lány lett volna fogó. De nem így lett. A lány az utolsó pillanatban leguggolt, és azt kiabálta „nem ér a nevem”, és innentől védelmet élvezett. / Hol volt még a HaHás Teczárlovag.. / Kicsit nehezteltem a lányokra, de aztán elámultam. A fogó lovagiasan felemelte a lányt, aki vagy zálogot adott neki vagy egy puszit. A fiú pirult, a lány kacagott és futott tovább. Ám voltak lányok, akik fokozott védelmet élveztek, a HÁZ ugyanis védett terület volt, aki a kezével hozzáért a fához, az zálog nélkül is érinthetetlen volt. Ahogy már hosszabb ideje figyeltem, látom ám, hogy a házat ugyanaz a három-négy lány bérelte ki, tőlük más nem is nagyon fért oda a fa törzséhez. Ők voltak főszereplők, a leghangosabbak. Mikor nem volt fogóveszély, egy lépésre elhagyták a házat, hangosan kritizálták a futkosó lányokat, fiúkat, kinevettek mindenkit, provokáltak. Ám elég volt, ha a fogó feléjük nézett, már rohantak vissza és izgatottan tárgyalták meg az elhárított veszedelmet. Ha a fogó mégis hozzájuk ért, hangosan sikítozva panaszkodtak az óvónéninek, a fiúk bántanak minket a HÁZ-ban. Mellettem egy óvódás kislány játszott egy kis műanyagbabával. Kérdeztem tőle, „te nem fogócskázol?”, mire ő „nem én beteg voltam, nekem még nem szabad kiizzadnom” De hát nem kell izzadnod, te is beállhatsz a HÁZ-ba mondom én. Rámnézett, majd így felelt, „azok gyáva pisisek”
Ipolypart
2018. február 01. 21:00
Ha Gyurko Szilvia mondja, akkor igaz. Vekerdy tanitvàny? Vagy csak egy hp?
A teremburáját
2018. február 01. 20:57
A felhozott példák nem egyenértékűek és azonos megítélésűek: 1. Anna ügyében nem az iskola, hanem az igazságszolgáltatás illetve a közösségi oldal az illetékes; 2. a tanárnőt kifigurázó viszont az iskola egyik tanárjának a presztizsét veszi célba s ezzel az oktatási tevékenységet veszélyezteti, 3. a helytelen öltözékű tanuló a saját presztizsét veszélyeztette, nem a másét, ergo ha neki úgy jó bejárni végig a városon, akkor miért szégyelli ha "'tablóra" teszik abban a ruhában? Az a gyanúm, hogy a pszichológiában túl könnyen adják meg a PhD címet egyeseknek!
zakar zoltán béla
2018. február 01. 18:25
Menj el a Tarna vidékre, s tartsál nekik kémiaórát nyolcadikban, megismered a hideg verítéket, de egy szakmunkás képzőben is irodalomórán vagy a fiúvécében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!