Végre megkezdődik a Blaha Lujza téri felújítás

2018. április 08. 15:18

Fogalmam sincs, hogy ki az úgynevezett esélyes ellenzéki jelölt, és nem is az én dolgom ezt kitalálni. Interjú.

2018. április 08. 15:18
Kocsis Máté
Kocsis Máté
Józsefváros

Emlékszik, mi volt az első döntése, amikor elfoglalta a polgármesteri székét?

Emlékszem. Megváltunk a külsős parkolási cégtől, hogy a parkolási bevételeket teljes egészében a kerület fejlődésére lehessen fordítani. 

És mi volt a legkockázatosabb intézkedés?

Mondjuk a Négy Tigris piac bezáratását biztos ide sorolnám.

Mi volt a legvitásabb?

Olyanból sok volt. De mindegyik vita megérte, mert felkavarta az állóvizet megoldatlan ügyekben. 

Azt mondja, sok tennivaló van még. Mik ezek?

Rengeteg dolgot fel tudnék sorolni, amit még meg kell, és meg tudunk oldani a kerületben. Most indul az Orczy negyed rehabilitációja 2 milliárd forintból, emellett a Csarnok negyed program és a Népszínház utca környékének tervezése is folyamatban van. Hamarosan elindulhat a Józsefvárosi pályaudvar területének megújítása stranddal, sportlétesítményekkel. Ezeken felül sok járdát, utat, házat kell még rendbe hozni, és tovább kell erősíteni az önkormányzati szolgáltatásokat, hogy az itt élők életét mindinkább megkönnyítsük. Az eddig elvégzett munkán túl ugyan kell még jó néhány év ahhoz, hogy teljesen újjászülessen Józsefváros, de jó irányba tartunk. 

A napokban jelentette be a Blaha Lujza tér felújítását a főpolgármesterrel közösen. Mikorra valósulhat meg?

Régóta váratott magára a Blaha felújítása is, nagyon örülök, hogy a fővárossal közösen végre meg tudjuk valósítani, mintegy 2 milliárd forintból. Színvonalas, rendezett, zöldesített tér lesz, emellett megújul az aluljáró, illetve teljes hosszában a Somogyi Béla utca is. Ezzel egyidejűleg reményeink szerint a Corvin Áruházról végre eltűnhet a szörnyű alumínium borítás, és visszakaphatja eredeti, szép homlokzatát. A kormánytól erre külön anyagi támogatást kaptunk. (…)

Egy kérdést engedjen meg az ellenzékkel kapcsolatban. Sokat ír az ellenzéki sajtó mostanában arról, hogy melyik körzetben ki az esélyes ellenzéki jelölt. Több kutatást is lehetett ebben a témában olvasni, sok vita alakult ki erről itt helyben is a közösségi oldalakon. Ön szerint a Józsefváros-Ferencváros körzetben ki az esélyes ellenzéki jelölt?

Fogalmam sincs, hogy ki az úgynevezett esélyes ellenzéki jelölt, és nem is az én dolgom ezt kitalálni. Azt is furcsálltam, amikor meghívtak egy olyan rendezvényre, ahol ezt akarták egymással megvitatni. A vetélytársakat személy szerint csak abból a szempontból tudom értékelni, hogy egyáltalán ismerik-e  a helyi ügyeket, vagy csak ideejtőernyőzték őket. Ha mondjuk helyismereti versenyt rendeznének az ellenzéki jelöltek, akkor Jakabfy Tamás és Baranyi Krisztina jobban szerepelne a többieknél, az biztos, de nekik és a pártjaiknak talán valamivel alacsonyabb a támogatottságuk. Nehéz tehát válaszolni a kérdésre, ha jól látom, ők maguk sem tudnak.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reflex
2018. április 08. 20:41
"A demokráciát erősíti az, ha minél többen vesznek részt a választáson. " A választáson való magas részvételi arány azt jelenti, hogy leváltható a Fidesz-kormány – jelentette ki Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője. --------------------------------------------------------------------------------------------- Ezt mondják ma ..mit mondanak holnap :-) Fogadjunk hogy holnaptól azt kiabálják: DIKTATÚRA VAN MAGYARORSZÁGON!! :) https://www.hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2018/04/08/lmp-a-demokraciat-erositi-a-magas-reszveteli-arany?source=hirkereso
zakar zoltán béla
2018. április 08. 20:32
Ő IS!!!!!!!!!!!!
rajgy
2018. április 08. 17:58
MÁTÉ ! Az már nem a ti gondotok lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!