Neked politika, nekem közügy

2018. május 09. 09:27

Ha arról beszélek, hogy miért szeretek Londonban élni, akkor nem politizálok, hanem a legőszintébb élményeimet mondom el.

2018. május 09. 09:27
Pásztory Dóra
WMN

„Ha arról beszélek, hogy miért szeretek Londonban élni, akkor nem politizálok, hanem a legőszintébb élményeimet mondom el. Nem gondolom, hogy mindenkinek itt kéne élnie, így kéne látnia ezt a várost, így kéne megélnie az itteni hétköznapjait, és nem gondolom, hogy mindenkinek ugyanakkora boldogság lenne itt élni, mint nekem.

Ha arról írok, hogy miért ellenzem az olimpiát  és stadionépítést, akkor nem politizálok, hanem több millió embert érintő közügyről alkotok véleményt, a saját tapasztalataim alapján. Nem gondolom, hogy ezzel mindenki egyetért, hogy ebből mindenkinek ugyanolyan kára vagy haszna származna.

Ha az egészségügyet vagy az oktatást kritizálom, arra úgy tekintek, mint több generációt érintő közérdekre, nem pedig egy politikai elit játékszerére.

Ha az esélyegyenlőségre (vagy inkább egyenlőtlenségre) hívom fel a figyelmet, abban nem politikai kérdést látok, hanem emberi jogi ügyeket.

Ha a szegénység, a gyermekek helyzete a téma, akkor az nem politika, hanem közös ügy, ugyanis ezekkel az emberekkel, leendő felnőttekkel egy társadalomban élünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2018. május 10. 19:40
Tizenévesen anarchista voltam, minden ellen lázadtam, de sosem mondtam meg, mi lenne jobb. Huszonévesen liberális voltam, pláne, hogy akkor szabadultunk fel, így a szabadság központi eleme volt világnézetemnek. Na, de bassza meg, nem azért tanultam, tapasztaltam, kötöttem konszenzusos megállapodásokat az élettel, hogy kölyök maradjak! Nemzeti konzervatív vagyok, mint minden épelméjű ember a koromban.
Vakfolt
2018. május 10. 12:04
"Ha arról írok, hogy miért ellenzem az olimpiát és stadionépítést, akkor nem politizálok, hanem több millió embert érintő közügyről alkotok véleményt, a saját tapasztalataim alapján." Nohát. Építettél stadiont, vagy rendeztél olimpiát? Azért ezek az elfoglaltságok egyáltalán nem ugyanazok, mint az olimpián mint versenyző krallozni pár kört a medencében.. Ha elmondod a véleményedet a nagyinak, vagy a barátaidnak, az nem ugyanaz, mint a nyilvánosságban cikkezni.. értem, hogy te most megpróbálod előadni, hogy te csak ártatlanul pancsikolsz a vízben, igen ám csak nem mindegy hogy mikor és hol teszed ezt, ha a kerti pocsolyában ülsz, akkor hihető, de ha éppen a medencében vizilabdamérkőzés van, akkor nem hisz neked senki.. meg nem is érdekel senkit hogy mit miért.
1istvan
2018. május 10. 10:03
na! a trefort is!!! https://24.hu/?utm_source=24.hu&utm_medium=banner&utm_campaign=24.hu_right_side igaz onnan csak minden harmadik. az igazgató meg ötletel, hogyan lehetne itthon tartani őket. tisztelt igazgató úr! nem kell. hagyni kell, hogy menjenek. minden harmadik. ennyivel kevesebb ellenfele lesz egyébként lehet, hogy valamiben gyengébb de annál lelkesebb itthon tanulónak.
Harangláb
2018. május 09. 21:07
...Mi is szeretjük Dóra, hogy ott élsz Londonban...Akkor win-win, nem igaz??? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!