A megfagyott ország

2018. augusztus 01. 08:20

Mindenkinek olyan mítoszai vannak, aminőket megérdemel, s vannak, kiknek hősi eposza sem más, csak Békaegérharc.

2018. augusztus 01. 08:20
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

„Most éppen azzal vannak elfoglalva, hogy hányan fagytak meg tavaly télen. S mítosz van gyártva az ügy köré: a kormány titkolódzik, de jöttek ők, a hősök, és »kiperelték az adatokat«, lássa ország-világ, hogyan fagy meg az ország ebben a diktatúrában. Mindenkinek olyan mítoszai vannak, aminőket megérdemel, s vannak, kiknek hősi eposza sem más, csak Békaegérharc. Ezeket nevezzük összefoglaló néven szánalmas hülyéknek. Magukat pedig nevezik ők ellenzéknek, meg civilnek, meg független sajtónak.

És akkor lássuk, hogyan fagyott meg az ország, nagy titokban, 2016–17 szigorú telén.

»Hosszas pereskedés után kiderült, hányan fagytak halálra az országban« – harsog a cím, vagyis a győzelmi jelentés, amely imigyen folytatódik: »Csaknem kétéves huzavona és fél év pereskedés után A Város Mindenkié csoport az Utcajogász Egyesület segítségével megszerezte, pontosan hány ember fagyott halálra az országban a 2016–17-es télen« – írja a 444.hu. És aztán végre lehull a lepel, jön a szám: »(…) tehát a fűtési időszakban, azaz 2016. október 15-től 2017. március 1-jéig összesen 180 ember fagyott meg az országban.«

Na kérem, hát ezt kellett kiperelni a titkolódzó hatóságtól, amely direkte örömét leli az emberek megfagyasztásában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. augusztus 02. 00:39
Éppen ezért érthetetlen, hogy miért kell ilyen adatokért pereskedni. Egy normális világban egyszerűen megírták volna, hogy 180 és kész. Ez nem államtitok, nem személyiségi jogok védelme, egyszerűen a hatalom azt hiszi, hogy rosszul jár azzal, ha a nép megtud ilyen adatokat és ezért kekeckedik. Pedig mint látható ugyan nem.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2018. augusztus 01. 23:15
a köpcös putyunt hágná hátulról, zsoltika meg azt szeretné, hogy észrevegyék, hogy valójában ő a szittya nosztredámusz. Jobb lesz óvatosnak lennie mert ugyebár a fülkefor is megeheti gyermekeit ha túl okos.
Mbear
2018. augusztus 01. 19:15
DegeNERált okádék vagy Zsolt.
libantkomcsi
2018. augusztus 01. 18:13
A migránsimogatás helyett ezzel kellene foglalkozni a "civileknek".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!