Balliberális diktatúra a könnyűzenében

2018. augusztus 25. 14:44

Tóth Verára ki merné azt mondani, hogy tehetségtelen, nincs hangja, nem hallgatnák a dalait? Nyilván senki.

2018. augusztus 25. 14:44
Szakács Árpád
Magyar Idők

„Tóth Verára ki merné azt mondani, hogy tehetségtelen, nincs hangja, nem hallgatnák a dalait? Nyilván senki. Ezért el kell tüntetni a színről, mintha nem is létezne, ahogy a mindenre nyitott, befogadó liberálisoktól megszoktuk. Mert ó jaj, szörnyű gyanú fészkelte be magát a zenei szerkesztők tudatába, Tóth Vera nem balliberális sztár, és nem is akart az lenni. Pedig nem járt »ki a migránsokat az országból!« táblával, nem csápolt az első sorban a Fidesz-nagygyűléseken, tehát még a keményebb liberálisoknak is elfogadható kellene legyen. De mégsem az, mert nem a falka tagja. A hallgatóknak meg beleszólásuk sincs abba, hogy mit hallgassanak, pontosan ugyanaz a helyzet, mint a könyvkereskedelemben.

A kultúra könnyűzenei vonalán viszont kemény adatokat találunk a balliberális hegemóniára, amit minden bizonnyal nem lesz könnyű megmagyarázni. Gyengébb idegzetű olvasóinkat most arra kérjük, tartsanak öt perc szünetet, és vegyenek be vérnyomáscsökkentőt.

Ott tartottunk tehát, hogy leellenőrizhető, objektív számokkal jövünk. A mostszol.hu oldal 78 rádió összes lejátszott számát mutatja több mint hat évre visszamenőleg. Nemcsak a kereskedelmi adókat látjuk itt, hanem ott van például az adófizetők pénzéből működő, igen jelentős hallgatottsággal bíró Petőfi rádió is. Vajon itt milyen a kiegyensúlyozottság? Nézzük először a már említett Tóth Verát. A Petőfi rádióban az elmúlt hat évben összesen 14 alkalommal játszottak le három számot. Nem elírás: 14!

Nézzük ugyanitt a közismerten balliberális 30Y zenekart. A csapat 81 számát összesen 3525 alkalommal játszották le. Ez sem elírás. Pedig a 30Y-t összesen 85 ezren kedvelik a Facebookon, feleannyian, mint Tóth Verát. Rögzítsük a tényeket: a 14-es szám áll szemben 3525-tel. Amíg sokan most törlik a homlokukat, térjünk át egy újabb csodás esetre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 294 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. augusztus 27. 19:49
Tóth Vera nem budapesti úgyhogy kevés az esélye, hogy meg lenne fertőzve balliberalizmussal. Az ő vidékén az olyasmi nem jellemző. A "közismert" 30Y zenekarról viszont még soha életemben nem hallottam. Úgyhogy nem sok vizet zavar, hogy mit adnak a rádiók. Úgyis olyan zenét hallgat mindenki, amilyent akar. Reklámok és fárasztó műsorvezetők nélkül.
Mbear
2018. augusztus 26. 22:14
Takongerinc felszoponc támad...éss..mellé!! Ákoshka.
Edwin Hubble
2018. augusztus 26. 13:54
Szakács Úr, én arra kérem Önt, hogy próbáljon felébredni, mondja meg a munkavállalóinak, hogy már nyolc éve kormányon vannak és ne játsszák az ellenzékit. Őszintén nem áll jól, de a saját és a munkatársai egészségére is gondoljon hiszen elhiheti nekem, milyen káros a testnek a harmadik Fidesz 2/3 után még mindig balliberális túlsúlyt vizionálni. Az alábbiakban olvasottak után valóban fontos volt hozzátenni Szakács írásának végén, hogy egyébként „A szerző újságíró.” Huhh, már majdnem azt hittem, propagandista.
koronaszepe
2018. augusztus 26. 08:42
Én a magam részéről a könnyűzenében elkerülhetetlen fideszes térfoglalás ügyében dr Semjén Zsoltot miniszterelnöki megbízottként csatasorba állítanám. https://kepviselofunky.blog.hu/2012/11/20/semjen_nem_lopott_a_rolling_stonestol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!