A baloldal kisajátítja a zöldtémákat

2018. november 17. 11:44

A nemzeti oldal nem engedheti át az erkölcsileg lassan teljes mértékben vállalhatatlan liberális baloldalnak a természet- és állatvédelem – meggyőződésem szerint – nemzeti sorskérdéseit.

2018. november 17. 11:44
Bóday Pál
Origo.hu/888

„Állatmentő vagy, vegetáriánus és óvod a környezetet. Mégis jobboldalinak tartod magad.

A hazáját nagyon szerető, a keresztény hagyományokat magáénak valló és a környezet, a természet és az állatok védelmét elsődleges fontosságúnak tartó ember vagyok. Sajnos, amikor az ember a keresztény nemzeti érzelmeit, valamint a természet- és állatvédő mivoltát egyszerre akarja megélni, akkor azt veszi észre, hogy a konzervatív oldalon utóbbiakkal szemben kialakult egyfajta gyanakvás és ellenszenv. Hozzám elvileg nagyon közel kellene állniuk azoknak a pártoknak, amelyek a környezet-, természet- és állatvédelem ügyét elméleti programjaikban hangsúlyosan megjelenítik. A gyakorlatban azonban inkább kiráz tőlük a hideg. Hiszen a szlogeneken túl semmifajta valós alternatívát nem kínálnak, ugyanakkor a nemzeti sorskérdésekhez való viszonyuk számomra elfogadhatatlan. Mindeközben viszont a jobboldalon gyakran találkozom az állatvédelemmel, a természetvédelemmel szembeni gúnnyal, cinizmussal. Ez nagyon fájdalmas, meggyőződésem, hogy a nemzeti oldal, amely az emberek jelentős többségének akaratát megjeleníti, nem engedheti át a marginalizálódó, erkölcsileg lassan teljes mértékben vállalhatatlan liberális baloldalnak a természet- és állatvédelem – meggyőződésem szerint – nemzeti sorskérdéseit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2018. november 19. 00:28
Lopott az oldalatok. Szánalmas másolatai vagytok a 444-nek. Még mást is lopni akartok?
Mbear
2018. november 18. 12:15
"nemzeti oldal" :D:D:D minden nemzeti, nemzeti WC, nemzeti korrupció, nemzeti poháralátét:D
még fokozza
2018. november 18. 10:36
"Az agrártárca környezetügyért felelős államtitkársága állományának 40 százalékát küldték el" Takarodjon a NER a kurva anyjába!
74bro
2018. november 18. 07:42
Csak a mibentartás végett: ha valaki nem eszik állatokat, attól még nem lesz környezetvédő. Hiszen a természet abból áll, hogy a protagonistái felfalják egymást, illetve egymás maradványaiból táplálkoznak. Aki látott már ragadozó állatot a még eleven áldozatából enni, az tudja, hogy a zsákmány emberséges megölése kegyelem, nem kegyetlenség. Különben egyetértek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!