Csak egy dologról felejtenek el beszámolni a kormánylapok a tüntetések kapcsán

2018. december 17. 07:40

A cikkek túlnyomó többségéből (fájóan) hiányzik: hogy miért, mi ellen tiltakoznak az emberek.

2018. december 17. 07:40
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
Mérce

„Tapasztalunk némi visszafogottságot a kormánypárti sajtó részéről az elmúlt napok eseményeinek tudósításával kapcsolatban.

Természetesen jelentek meg hírek a várost feldúló, őrjöngő tömegről, volt sorosozás, gyurcsányozás, szánkósiratás és a keresztényi értékek féltése, képgalériákkal és videókkal. Egy dolog viszont a cikkek túlnyomó többségéből (fájóan) hiányzik: hogy miért, mi ellen tiltakoznak az emberek.

Egyébként tényleg nehéz lehetett úgy megírni a híreket, hogy ezt az amúgy elég lényegesnek tűnő kérdést homályban hagyják (ha csak azt vesszük, hogy egy hír megírásakor a ki, mikor, mit csinál pontokra legalább illik figyelni), mégis sikerült valahogy megoldani.

A Ripost címlapján ma reggel például mindössze egy, a témába vágó hír van, az is tegnapi, és  viszonylagos visszafogottsággal csak azt foglalja össze, hogy »a rend­őrökre tá­madó őri­zetbe vett el­len­zé­kiek java el­ítélt bű­nöző«. És minek mentek oda? Hát azt nem tudjuk meg…

A Lokál ennél azért bőbeszédűbb, a címlapjuk tetején rögvest két hír is akad, az egyik egy Fidesz közlemény »a Budapest utcáin randalírozó agresszív és erőszakos vandálokról«, a másik Mohácsi Márk történetét énekli meg, felidézve, hogy másfél éve még a CEU-tüntetésen volt látható »az akkor még ellenzéki propagandatévéként üzemelő Hír TV riportere mögött«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. december 18. 14:52
Ez már a hülyeséged habja tortán leányom!!
Peter8811
2018. december 17. 22:18
Norácska tőlem 2007-ben és 2008-ban havi 50.000 Ft vontak le a tovább dolgozó nyugdíjasokat sújtó pluszadó miatt. Ha azt számolom ez havi 40 túlórányi pénz volt, egy évben pontosan 480 óra volt írtatok ezzel kapcsolatban egy betűt is?
puszika
2018. december 17. 16:05
Azt ti sem tudjátok leányom!!
kakambuki
2018. december 17. 14:00
Mi ellen?? Hát a rabszolga törvény ellen amelyben megnövelik az eddigi túlóra keretet 300-ról négyszázra. Az EU-ban ugyanez négyszáztizenhat óra, de ez kit érdekel. Még a tüntetőket sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!