Jöjjön, aminek jönnie kell

2018. december 30. 10:32

Általános sztrájk. Egészen felvillanyozó volt látni az elmúlt hetekben, ahogy skandálják az utcára vonuló tömegek.

2018. december 30. 10:32
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
Mérce

„Általános sztrájk. Egészen felvillanyozó volt látni az elmúlt hetekben, ahogy skandálják az utcára vonuló tömegek, transzparenseken lóbálják, fiatalok fújják fel hirdetőtáblákra (és a Nemzet Zászlórúdjára). És ahogy a szakszervezetek elkezdik bevezetni a közbeszédbe, ahogy színpadról hangzik el, levegőbe lendített ököllel, ahogy utakat torlaszolnak el a dolgozók, hogy hallassák a hangjukat, és így tovább.

Végre egy követelés – ‘le a rabszolgatörvénnyel’ -, amihez lehet rendelni egy olyan nyomásgyakorló eszközt, ami valóban fájni tud a kormánynak.

Általános sztrájk. A fehér holló mellett fénysebességgel elsuhanó unikornis, a munkások egykor volt ereje és dicsősége, amit mindenki szeretne látni, amiben hinni létszükséglet (mert másban már nagyon nem lehet), de amit elérni a jelenlegi körülmények közt épp olyan nehéz lehet, mint unikornist látni elsuhanva a fehér holló mellett. Nem kizárt, hogy sikerül, csak eddig még nem tapasztaltunk ilyet, úgyhogy előbb hinni kell benne, aztán majd csak lesz valahogy.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 308 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2019. január 02. 23:25
Dóra ! Háromezer emberről beszélsz, és a zömük diák, az ELTÉRŐL, vagy a KEE ről. Meg a szokásos harcinyuggerek.
Babóca
2019. január 02. 18:01
Valami baj lehet a szemüvegemmel....Pedig igazán puccos, olyan multifokális-féle, ráadásul extrákkal! És hitelfelvétel nélkül,éhezés nélkül simán meg tudtam venni! Na, szóval: ez a franko szemüveg direkt nem mutatott tömegeket! Bár, ha egy szabolcsi zsákfaluban gyűlt össze ennyi ember,az más. De tutira oda sem találnak a szervezők, úgyhogy mégis inkább Budapesten lehetett...Akkor pedig nem volt tömeg.
Szőke Ciklon
2019. január 02. 16:08
Sztrájkolni csak az tud, aki egyébként dolgozik! Abban a felforgató bandában kevesen ismerik a "dolgozni" szó valós jelentését. A hadsereg nélküli szakszervezeti funkcionárusok meg végképp nem, hiszen azok, akik közül egy is megfordult valamilyen munkahely közelében, mind közutálatnak örvendő, hasznos munkavégzésre alkalmatlan alak volt. Belőlük csinált a párt szakszervezeti funkcist. Egyébként meg ha tényleg lenne mögöttük tömeg, ha tényleg tudnának általános sztrájkot szervezni, az az országnak, azoknak az embereknek fájna, kik munkával keresik meg a megélhetésre valót. Persze ezeknek nem jelent gondot, ezek nem csak akkor tudnak rombolni, amikor hatalmon vannak, hanem ellenzékben is. Józan, a tényeket ismerő ember egyébként nem fog ezek mellé beállni. Ők elég tapasztalatot szereztek a komcsik, liberálisok ámokfutásából, nem kérnek abból többé!
matykox
2019. január 01. 20:53
LFS fog jönni, a ribanc zsurnalisztes popójába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!