Ma csak Xanax

2019. január 29. 17:10

20 évig vezettem ezt a várost, hát nem kaptak meg mindent? Hát kombínót is kaptak, vagy nem kaptak?

2019. január 29. 17:10
Latte
Pesti Srácok

„Cudar egy hétfő – gondolta magában Gábor, az asztalon ugyanis megint tojás volt reggelire. Tudhatnák, hogy azt 2007 óta csak úgy tudja megenni, ha valaki esernyővel áll mellette. Kinézett az ablakon: leesett a hó. Ez a Tarlós Pista még egy hókotróba sem tud beülni, amikor kell.
Eh, öt választáson indultam és ötször nyertem – gondolta – most is pontosan tudom, mit kéne csinálni. Meg kell ölni a Fenevadat. Ezt már félig hangosan ki is mondta, miközben a polcon ide-oda tologatta a miniatűr Alstom-szerelvényt.

Azt az ostobaságot is csak az a félkegyelmű Medgyessy Péter állította, hogy az SZDSZ-t a korrupciós ügyek tették tönkre. Azt se bírta kimondani, hogy felcserepedett, meg hogy útelgá... Hálátlan szocik. Pedig amikor ’94-ben befeküdtünk nekik, nem ezt ígérték. Medgyessy beszél? Miközben a cégének még a miniszterelnöksége után is odatoltunk 180 millió forintot az Alstomtól?! Hagyónak is Nokiás-dobozba rejtettük a pénzt, az meg még így is lebukott, pedig micsoda terv volt! (Én persze nem tudtam róla…) Mondtam nekik, hogy ha nem térnek vissza a gyökereikhez, nem fognak nyerni. Vissza kell térni a gyökerekhez, ezt mondtam. MSZP, MSZMP, MDP…. Magyar Dolgozók Pártja… Magyar Dobozok Pártja. Jól kitaláltuk Mesterházy Ernővel, ezek meg mégis felbontották a szövetséget – sóhajtott. Privatizáció és lobbisták futottak át az agyán. Nosztalgikusan megkapargatta kicsit a szekrény ajtajára ragasztott három madarat ábrázoló, kopott matricát.

20 évig vezettem ezt a várost, hát nem kaptak meg mindent? Megígértem a hosszabb 3-as metrót, kerékpárutakat, ferihegyi gyorsvasutat, aztán mégse volt elég. Hát csak kutyaszart, kátyúkat, illegális szemetet meg lerobbanó buszokat adtam én nekik? A kátyúk előtt még az autósok dudáltak a tiszteletemre, annyira szerettek. Hát kombínót is kaptak, vagy nem kaptak? Pedig az ellenzék, élén a Fidesszel akkor is oszlopkidöntésekkel, meg áramszedőtörésekkel akadályozta a munkámat. Lefestettünk 220 zebrát 200 millióért. 1 millió darabjáért még a hülyének is megérte, de ezeket nem érdekelte a városrehabilitáció. A metró is rég elkészült volna, ha nem a populizmus, sovinizmus meg a nacionalizmus ellen kell küzdenem..”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2019. január 30. 08:58
Demszky a barlangban: https://deformacio.blog.hu/2017/02/20/demszky_a_barlangban
Gyéressy Károly
2019. január 29. 19:24
Azért annyira nem szellemes, mint a szerző gondolná.
Pelso j.
2019. január 29. 18:41
Nocsak. A PS média cselédje megkapta a feladatot, bármilyen primitív írással és Demszkyvel terelni a közvéleményt pl erről: https://theworldnews.net/hu-news/az-orbant-fuvarozo-garancsi-2-9-milliardot-kapott-az-allami-ugynoksegtol
olvaso9
2019. január 29. 18:36
Nagyon is jó írás. Lehet még finomítani a stíluson. Nem jut eszembe hirtelen, ki volt az az amerikai újságíró, aki ezt a műfajt az 1980-as években magas szinten művelte. Régóta hiányoltam a magyar publicisztikából ezt a műfajt. Nehéz jól csinálni és a legnagyobbat lehet ütni vele, mert nevetségessé teszi az ellenfelet ugyanakkor bemutatja (beszélteti) igazi énjét..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!