Mégis mikor bűnhődött meg Marton László?

2019. február 07. 21:34

Holnap új bemutatóval jelentkezik Veszprémben.

2019. február 07. 21:34
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
Mérce

„Marton László holnap új bemutatóval jelentkezik Veszprémben. Furcsa fintora az életnek, hogy a bemutatandó darab a Tartuffe lesz. Vagy talán egy torz tréfa inkább.

Mert képmutatásból a Marton-ügy kapcsán nincs hiány.

Sokat gondolkodtam rajta, hogy mit kéne mondani, mit kéne végre tenni, hogy a Marton-ügy valóban ügy legyen. Mert jelenleg már nem az, és – ahogy azt korábban is megírtam már – igazából nem is volt ügy soha.

Ha mérlegre tesszük a botrány kirobbanása óta eltelt időben történteket, nyomasztóan komor konklúzióra juthatunk: Sárosdi Lilla színésznő, aki először nevezte meg szexuális zaklatóként Marton Lászlót, egész családjával elhagyta Magyarországot. Marton László meg némi bünti után azért csak darabot rendez.

Igazság szerint (bár ez az a történet, ahol nincs igazság) pont az a nyomasztó része az esetnek, hogy Martont egy ugyanolyan terepre engedték vissza, mint ahol elkövette bűneit. Ugyanúgy színésznők közelében van, és gondoljunk csak bele, milyen lehet ezeknek a színésznőknek a helyzete, amikor tudva tudják, hogy egy olyan direktorral van dolguk, aki maga is elismerte, hogy zaklató (már ha azt a semmire sem jó, őszintétlen bocsánatkérést beismerésnek tekintjük), aminek Kanadában azért lett következménye is.

Marton László története valóban a képmutatás története: elküldtük kicsit a patinás színházból kényszerpihenőre, majd egy vidéki színházban újra teljes pompájában ragyoghat a nőket zaklató nagy presztízsű férfi, mintha semmi sem történt volna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2019. február 08. 19:26
Csakhogy se Sárosdi, se a többi magát elajánló nő nem volt színésznő. Marton talán megerőszakolt valakit? Jóképű férfi volt, nem volt szüksége rá. A nők dongtak körülötte akár a legyek. Sárosdi olyan perverz jelenetekben szerepel a férje által, ami kizárólagossá teszi azt, hogy szégyenlőssé tette volna azelőtt is. Önként és dalolva ült be a kocsijába, akárcsak a másik mesemondó laza erkölcsű nő.
kurbitalis
2019. február 08. 18:44
Nem megy nekik a szekér Fro-ban. Haza akarnak jönni, s most hangolnak.
kurbitalis
2019. február 08. 16:24
Nórika olyan ostoba liba, mint Kétkezi Munkás Lillácska, a Zsdbzsonglőr
puszika
2019. február 08. 15:51
Te ott leszel a bemutatón angyalka???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!