Érték / Értékelhetetlen

2019. február 11. 08:37

Gyurcsány évértékelőjét hallgatva, azt hiszem, most kéne üvölteni az ég felé.

2019. február 11. 08:37
Latte
Pesti Srácok

„Azt, hogy Gyurcsány Ferenc klinikai eset, régóta tudjuk. Az egyre vadabb eszmefuttatásai viszont mostanra elértek egy olyan plafont, amit nem kellene áttörni. Esettanulmánynak mondjuk remek.
Elindultak egy úton, ahol már nem lehet beismerni önnön elmebajukat, mert azt a meghasonlást muszáj ösztönösen elkerülni. Ettől persze csak egyre mélyebbre mennek benne, mígnem teljesen elérik az alját. Ferinél már jól láthatók ennek a jelei.

Apám ezt úgy mondaná: az Isten nélkül élő ember egy idő után biztos, hogy valamilyen formában megbolondul, rosszabb esetben szörnyeteggé válik, még rosszabb esetben mindkettő. 

Sosem felejtem el… Vagyis de, remélem, hogy előbb-utóbb azért elfelejtem 2015 februárjának DK-s tisztújítóját, amit Gyurcsány Ferenc azzal nyitott, hogy a Clash Should I stay or should I go című számára, gitárral a vállán vonult be. Bár a jelenet egyébként a maga módján szórakoztatott, emlékszem, mennyire haragudtam, hogy ezt az általam kedvelt dalt többé nem tudom már ugyanúgy meghallgatni. Úgy tűnik, DJ Szemlőhegy azóta sem tud elszakadni a zenei metaforáktól. Csak ne mindig olyanokat választana, amiket szeretünk, hogy aztán el kelljen tartanunk magunktól mindent, mint Őze Lajos a saját kezét Az ötödik pecsét végén. 

Így esett, hogy idén Quimby-t idézett a mi Ferink.

»Fel a kezekkel, aki nem akar félni, segget nyalni, kussban remélni.«

– citálta a zenekart Gyurcsány Ferenc szupersztár. Január végén Brüsszelben, a Sargentini vendégszereplésével megtartott ellenzéki tüntetésen is Quimby szólt. Hát akkor ereszkedjünk bele mi is és idézzünk ide nekik a zenekartól egy másik részletet. 

»Szoríts magadhoz mindent, ami fontos és üvölts az ég felé
Mert amit nem becsülsz meg ma, az holnapra már mind az ördögé lesz.«

Gyurcsány Ferenc évértékelőjét hallgatva, azt hiszem, most kéne üvölteni az ég felé. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2019. február 11. 21:36
Fletó ahogy egyre többet piál, lassan közveszélyes őrültté válik.
antaligabor
2019. február 11. 12:10
Gyurcsány kicsit egy miniszterelnök paródiájára emlékeztet. olyan Kern-es
Zsusztina
2019. február 11. 11:36
"félni, segget nyalni, kussban remélni" Fletó már csak tudja, hogy van ez, hiszen ezt látja, tapasztalja a saját szemétdombján: cégbirodalmon belül meg amikor miniszterelnök volt - rossz még kimondani is. Én akkor dobbantottam külföldre.
csaszierzsi
2019. február 11. 10:55
Ismerős az érzés, hogy nem tudjuk felhőtlenül élvezni az általunk kedvelt, szeretett dolgokat,mert valaki méltatlanul felhasználja őket saját érdekében. Én kötcsei születésű vagyok. Csodálatos falu. Befogadó(!!!!). Egész kis történelme mutatja. Büszke vagyok rá, de valami kosz került a hírnevébe. Egymás mellett említik nevét ezzel a magát oda bevásároló emberrel. Fáj, nagyon sajnálom. Bár tegnap a Hazajáró című műsorban mondta egy erdélyi ember: " Megvehetik a földjeinket, megvehetik a hegyeinket, kúriáinkat, de a nagyapám lábanyoma mindig ott lesz..." Hálás vagyok ezért a vígasztaló gondolatért! Majd csak elkopik a lábnyoma, ha már képes volt beletaposni ide is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!