Márki-Zay Péter és a soha el nem múló gyermekbántalmazás

2019. július 24. 12:19

Ez nem egy verseny, ahol Márki-Zay jobb, Orbán Viktor meg rosszabb pozícióból indul.

2019. július 24. 12:19
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
Mérce

„Puzsér érvelése a következő: 1. Márki-Zay valójában csak azt mondta, hogy előfordulhatnak esetek, amikor a »fizikai kényszer indokolt lehet«, ami nem jelenti azt, hogy a gyerekverés mellett érvelt. 2. Másokhoz képest Márki-Zay véleménye »kifejezetten visszafogott álláspont«, vannak ennél sokkal rosszabbak is. 3. A kormány még ennél is rosszabb álláspontot képvisel, vakkomondorostul, asszonyverésestül. 4. Nem Márki-Zay ellen kéne háborút viselni.

Puzsér ráadásul behozza az ultimate érvet is, miszerint a gyerekbántalmazás azért forró krumpli, mert »a mai felnőttek jelentős része ugyanis az elmúlt évszázadban veréshez szocializálódott«, így egyik részük a traumák miatt zéró toleranciát hirdet, a másik tábor pedig Stockholm-szindrómás, vagyis mivel őt is verték, ő is ver, ezzel a két csoporttal meg nem lehet értelmes diskurzust folytatni.

»Az értelmiségi szekták többé már nem a konszenzuskeresésre és a másik táborral valamiféle diskurzus folytatása törekszenek, minden véleménybuborék diadalmaskodni és kizárólagossá válni akar: a nem egyező véleményt fel kell számolni, az eltérő kultúrát el kell pusztítani – aki nem így gondolkodik, annak szava egyre kevésbé hallatszik a posztmodern térben« – írja Puzsér, aki szerint a »liberálisok tömegei« Márki-Zay mondatai hallatán rájöttek, hogy a polgármester mégiscsak jobboldali, és most ezért üldözik őt, szegényt.

És bár Puzsérnak már a korábbi érvei is ezer sebből véreznek, ez az a pont, ahonnan végképp nincs igaza. Egyrészt a gyerekbántalmazásban nincs olyan, hogy »kompromisszumkeresés«. Ez nem egy alkudozási folyamat (egy pofon még belefér, de kettő már nem; az arcát nem, de a fenekét lehet; megszorítani még lehet, rángatni már nem, stb.), és az sem kompromisszum kérdése, hogy akkor ha baloldali vagy, akkor mondhatsz ilyet, ha meg jobboldali, keresztre fognak feszíteni érte. És a felháborodás sem Márki-Zay ideológiai elköteleződésének szól – hanem mindannak, amit mondott. Igazán felesleges (ha nem egyenesen káros) ezt az egész ügyet áttolni politikai síkra, mert attól, hogy a kormány démoni tetteit pellengérre állítjuk, még nem lesz semmivel se jobb az, ha egy ellenzéki politikus hasonló megnyilvánulásokra ragadtatja magát.

Ez nem egy verseny, ahol Márki-Zay jobb, Orbán Viktor meg rosszabb pozícióból indul, ezért inkább Orbán Viktort kell elgáncsolni, Márki-Zay meg nyugodtan befuthat a célba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. július 25. 22:47
Ezek Orbánnal kelnek, fekszenek.
atila68
2019. július 24. 19:07
Gyereket megütni nem szabad. A következmény nélküli agyonóvott gyermekek korát éljük. Van középút.
1000bocs
2019. július 24. 18:57
Van az a nő, aki komolan megodolgozik a pofonért. És azért teszi, mert fixa ideája hogy mivel őt bántani nem lehet, szabadon terrorizálhatja a másikat. Van akinek "kijár" a pofon. Mewgdolgozik érte, megérdemli. A gyerek természeténél fogva feszegeti a szülői szeretet határait, és ez már lehet akár köóros és veszélyes is. Azt mondani, hogy a gyereket soha semmilyen körülmények között nem lehet pofoncsapni, hülyeség. Nyilvánvaló hogy nem is lehetséges felmérni a világ összes gyerekeének lehetséges gonoszságát, ezér ilyet kijelenteni igazából lilaködös balos hagyomány. Tettek ezek már hasonló állításokat, munkásokról, osztályokról, világrendekről - mindenről ami az emberrel kapcsolatos. Amiben következetes a balos, hogy az állításai nem állják ki a valóság próbályát, ilyenkor nem az állításait gondolja át, hanem "megvédendő csoportot" vált. A balos állításai nem váltak be a munkásosztályról - mára a munkások le vannak ejtve. A balosok állításai nem jöttek be a nőkről. Egyszerűen a nők tömegei sehogyan sem akarnak feministák lenni. Le vannak ejtve. Itt vannak a muszlim bevándorlók, akikről új állításokat lehet tenni. A balosok állításai a kapcsolaton belüli erőszakról épphogy nem a fehér világban igazak, hanem a cigányok vagy muszlimok tömegeire jellemző mindennapi problémamegoldási szokások. Mégis a nőket verő és gyerekbántalmazó fehér férfi az, aki a balosok előtt démonként lebeg. A fenti sorok libbant írója sem a muszlim világban mindennapos szoksáokról kesereg, nem a msuzlim nőket akarja felszabadítani a férjuralom alól. Hiszem balos a lelkem. AZ kábé olyan álllapot, mint egy négyéves értelmi képességeihez Néró egóját és agresaszivitását kapcsoljuk.
Theorba
2019. július 24. 17:15
Orbán papának azér lenne még mint hozzáfűznie a dologhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!