A techcégek tragédiája: olyan szabályozást kaptak, amit szerettek volna

2019. augusztus 16. 09:40

Oscar Wilde szerint kétfajta tragédia van az életben: ha nem kapjuk meg, amit szeretnénk, és ha megkapjuk azt.

2019. augusztus 16. 09:40
Tom Wheeler
Brookings

A (tech)vállalatok szabályozásellenes erőfeszítéseinek sikere mára nyilvánvalóvá vált: sikeresen kartellizálták az eredetileg versengő piacokat. Miután sikeresen lobbiztak a netsemlegesség felszámolásáért, a monopolhelyzetbe került szolgáltatók előnyben részesítik a számukra kedves tartalmakat. Közben úgy befolyásolják az új ötödik generációs hálózatok (5G) fejlesztési irányát, hogy még nagyobb előnyöket csikarjanak ki maguknak, elsősorban a felhasználók kárára. Ezen cégek gyakorlata egyfajta sötét digitális alkímia, amelyben a cégek a felhasználók adatait vállalati erőforrásokká alakítják át.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. szeptember 25. 17:20
Még csak kárhoztatni sem lehet őket, ott a lehetőség és a tudás.. hát miért ne. Kivéve a fészbúkot, ami direkt a lehetőséget teremtette meg a tudással, hogy a lehetőséggel újabb tudást szerezzen és így tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!