A másság szupererőt jelent

2019. szeptember 02. 09:27

Mielőtt az iskolai sztrájkot elkezdtem, nem volt energiám, nem voltak barátaim és nem beszéltem senkivel. Csak otthon ültem evészavarokkal. Mindez elmúlt mostanra, mert értelmet találtam a világban.

2019. szeptember 02. 09:27
Greta Thunberg
Facebook

„Amikor a gyűlölködők a kinézetedre és a másságodra mennek rá, azt jelenti, hogy nem tudnak másba belekötni. És ekkor tudod, hogy győztél.

Asperger-szindrómám van és ez azt jelenti, hogy néha egy kicsit eltérek a normálistól. És – jó körülmények között – a másság szupererőt jelent.

Nem azért vállalom nyíltam a diagnózisomat, hogy »elbújjak« mögötte, hanem mert tudom, sok fogalmatlan ember még mindig »betegségnek« vagy valami negatívnak tartja azt. És higgyetek nekem, a diagnózisom korábban korlátozott engem. Mielőtt az iskolai sztrájkot elkezdtem, nem volt energiám, nem voltak barátaim és nem beszéltem senkivel. Csak otthon ültem evészavarokkal.

Mindez elmúlt mostanra, mert értelmet találtam abban a világban, amit oly sok ember tart értelmetlennek néha.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2019. szeptember 03. 06:51
A másság szupererőt jelent akkor, ha a "mást" Marie Curie-nek, Emily Bronte-nek, Coco Chanelnek, Simone de Beauvoir-nak hívják,de sorolhatnám..Ők tényleg mások voltak, adtak valamit az emberiségnek..de egy Gerda Thunberg nevű beteg kislány, aki elhatározta, hogy szerez magának barátokat azzal, hogy hülyeségeket beszél , ő sajnos nem sokat jelent..Hogy a felnőttek ezt kihasználva össze-vissza rángatják és bolondot csináknak belőle..hogy párezer fiatal példaképnek tkinti -miért is?? - hát az az ő dolguk. Gerda szüleit viszont egy időre hűvösre tenném, fiatalkorú kínzásáért, jövőjének megnyomorításáért..és ez független attól, hogy idióta ökrök még a Nobel-békedíjat is esetleg odaadják neki..ami sajnos a díj - Barack Obama után különösen - még nagyobb degradálását is jelenti..
néhai Ch.Pilot
2019. szeptember 02. 23:09
"Mielőtt az iskolai sztrájkot elkezdtem, nem volt energiám, nem voltak barátaim és nem beszéltem senkivel. Csak otthon ültem evészavarokkal." Mivel az iskolai sztrájk negatív fogalom - igazából ugyanis nem volt oka rá, pontosabban arra a problémára, amiért elkezdte nem az a jó válasz -, az energiáit és mindent amit felsorol, a destruktív, negatív oldalról kapja (magyarul: eladta a lelkét az Ördögnek). Akárcsak I. Luci-fer-enc pápua.
cutcopy
2019. szeptember 02. 22:03
Ezt a szerencsétlen autistát kifacsarják rendesen a libsik, ami igazából bűncselekmény..
áfonya
2019. szeptember 02. 19:41
Kommunista felforgató.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!