A Józsefvárosi Újság bemutatja: hogyan NE szakítsunk a propagandával

2019. december 07. 07:48

Egy ideális világban, amitől mi nagyon, de nagyon messze vagyunk, a politika nem használná a sajtót.

2019. december 07. 07:48
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
Mérce

„Tényleg elképesztően fontos lenne, hogy a sajtó talpon maradt, és – remélhetőleg – most saját lábra állni tudó képviselői valóban megtarthassák függetlenségüket, objektivitásukat. És bármennyire is kecsegtető lehet a közel egy évtizede ellenzékben rekedt politikusoknak, és a friss belépőknek is, hogy a sajtót (legyen az akár a helyi, önkormányzati lap, vagy bármely országos médiafelület) saját céljaikra használják, pont ez az a gondolkodásmód, amivel ideje lenne szakítani.

Egy ideális világban, amitől mi nagyon, de nagyon messze vagyunk, a politika nem használná a sajtót.

Ha az ellenzék az őszi önkormányzati választási eredményekkel a háta mögött komolyan gondolja, hogy változtat a Fidesz által bebetonozott szokásjogokon, amelyek nagy része pusztán a hatalom megtartására irányuló eszköz (a propagandamédiától a törvénykezési gyakorlatig igen színes ezen eszközök palettája), akkor első lépésként muszáj lesz szakítania azzal a gondolkodásmóddal is, hogy a sajtó vagy baráti, és akkor csak szépet és jót írhat, ha meg ellenséges, akkor nem is nyilatkozunk neki, mert hazudik.

Persze, ezek így, ebben a formában nagyon sarkos gondolatok, és nem is lenne fair ráhúzni őket a Józsefvárosi Újság legutóbbi lapszámára. Most még. És nagyon jó lenne, ha a következő számban még ennyire sem kéne számolgatni, hány sort kapott a polgármester, és hány sort mondjuk Sántha Péterné.

Legalább ennyivel legyünk beljebb október 13. után.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. december 08. 14:35
Nem szeretném a román mangalicákat megbántani, remélem nem olvassák a Mandinert de ez a picsa tök úgy néz ki.
egy genetikusanalattvaló
2019. december 08. 11:09
"Egy ideális világban, amitől mi nagyon, de nagyon messze vagyunk, a politika nem használná a sajtót." Miért is ne használhatná a politika a sajtót? Hogyan juttassa el akkor a saját üzeneteit a választóinak egy politikai párt? Nehogy már a sajtó firkászaitól függjön,hogy milyen információ jut el az állampolgárhoz! Mi az a sajtó? Egy mindentől független elefántcsont-toronyban született abszolút mindenek fölött álló vélemény monopólium? Isten ments! Nem! Egy, a pénz és a politika prostituáltja, igen a bulvár legaljától BBC-ig az. Csak megvan a lehetősége rá,hogy próbálja magát Grál lovagként bemutatni. Minden újságíró egy saját politikai orientációval, véleménnyel rendelkező személy. Ne állítsa magáról senki, hogy attól függetlenül tud minden eseményt megítélni, írni arról.
írmag
2019. december 07. 18:38
Elmondom most, hogy árad a Duna, Miért fullad vízbe a Pannon Puma Óh, igen, igen, igen Igen, igen, igen Én nem ígérem, hogy a könnygáz kikerül, Ha viperával ütlek a fogad is kirepül Óh, igen, igen, igen Igen, igen, igen Az Oktogonra mentem, egy sárga Combinoval, Jobban jártam volna, egy sánta póni lóval Óh, igen, igen, igen Igen, igen, igen Hova süllyed, Magyarország? Meddig tűrje a lakosság? Elemészti az adósság, mi lesz véled Magyarország? Száz vasutat, ezeret én megszüntethetek, Hogy az egyre drágább vonta jegytől megkíméljelek Óh, igen, igen, igen Igen, igen, igen Demszky bizonyítványa gyenge elégséges, Neki metróépítésből soha nem lett meg a négyes Óh, igen, igen, igen Igen, igen, igen Én nem festhetem át neked az eget, De a házad falán csak a fülem három emelet Óh, igen, igen, igen Igen, igen, igen Hova süllyed, Magyarország? Meddig tűrje a lakosság? Elemészti az adósság, mi lesz véled Magyarország? Csorbát szenved az igazság, Nem ezt várta Magyarország Nekünk tetszik ez az ország, Lehet menni, Feri, viszlát! Dübörög a jólét, hisz megmondta a Kóka, Örülj, hogy van gazdaságos Vodka a Tesco-ba Óh, igen, igen, igen Igen, igen, igen Öregeskető feleségem unalmas már én nekem, A pedofiltörvényt módosítom, pipi húsra éhezem Óh, igen, igen, igen Igen, igen, igen A körgyűrűk ura nem sokára én leszek, De az útelágazódásoknál gyakran eltévedek Óh, igen, igen, igen Igen, igen, igen Csorbát szenved az igazság, Nem ezt várta Magyarország Nekünk tetszik ez az ország, Lehet menni, Feri, viszlát!
atila68
2019. december 07. 17:34
Egy ideális világban, amitől mi nagyon, de nagyon messze vagyunk, az anarcholiberál-posztkommunisták nem használnák a sajtót. Mert nem is léteznének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!