A magyar diákok még mindig az átlag alatt teljesítenek

2019. december 03. 11:35

A magyar diákok mind olvasásban, mind matematikában, mind a természettudományokban átlag alatt teljesítenek.

2019. december 03. 11:35
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció
MTI OS

„Az oktatási szakemberek és a tanárok rendszeresen görcsbe szorult gyomorral várják az éppen aktuális PISA-teszt eredményeit. Ez a felmérés mutatja meg nemzetközi összehasonlításban is a magyar oktatási rendszer hatékonyságát. Idén újfent igazolódtak a negatív várakozások: a magyar diákok mind olvasásban, mind matematikában, mind a természettudományokban átlag alatt teljesítenek, a 2009-es szinthez képest pedig mindhárom területen egyértelmű a romlás. A már meglévő társadalmi szakadékokat pedig az oktatási rendszer csak tovább mélyíti.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt és Kásler Miklóst, hogy a több éve tartó mellébeszélés helyett végre tegyenek érdemi lépéseket az oktatási rendszer megreformálására, mielőtt végleg leszakadunk nem csak a világ fejlettebb részeitől, de kelet-európai szomszédainktól is!”

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. december 04. 12:38
Az általatok a béka segge alá vittekhez képest hatalmas a javulás.
Karácsony Szilvi
2019. december 04. 10:24
Magyar fiatalok!!! Tudjátok ugye, hogy ez a banda lehülyéz,bunkónak titulál, gyengeagyúnak hirdet világszerte benneteket akik szerintük végtelenül buta.És ti ezeknek csápoltok? Hol van belőletek az emberi méltóság, az öntudat, ahelyett hogy köpnétek előttük?
Karácsony Szilvi
2019. december 04. 09:45
Ez egy szemét ótvaras hazugság!!!!! Genyo banda, szégyeljétek magatok!!!!!!
Peter8811
2019. december 04. 06:01
Az elveszett szakdolgozat az a klíma katasztrófa elejét hozza közelebb vagy a végét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!