A nemzeti együttműködés rendszere félmillió magyart kilökött az állami egészségügyből

2019. december 12. 21:38

Kezdhetünk szégyenkezni, amiért magyarok vagyunk.

2019. december 12. 21:38
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Tegnap a nemzeti együttműködés rendszere félmillió magyart kilökött az állami egészségügyből. Magyarország minden korábbinál nagyobb lépést tett a latin-amerikai banánköztársaságok, a fallal határolt lakóparkok meg az azokat övező nyomortelepek végletekig atomizált társadalmai felé. Jól ismerjük ezt a neoliberális receptet: kedvez a tőzsdének és a milliárdosoknak, tragikus a természetnek és a szegényeknek. Orbán Viktor egyértelműen elkötelezte magát Horthy Miklós társadalmi hagyatéka, a zsellérek és cselédek Magyarországa iránt. Ennek fényében valósággal eltörpül a kultúrában osztogatott pénzek és pozíciók ügye. A probléma sajnos messze túlnő a kormánypárton: kár volna elhallgatni, hogy az ellenzéki pártok zöme éppúgy a neoliberális doktrínák foglya, mint maga a Fidesz. Az elmúlt harminc év egyetlen állandó mozzanata, hogy egy neoliberális politikus benyújtja a számlát a szegényeknek és a középosztálynak.

Szó sincs arról, hogy engem ne zavarnának a társadalombiztosítási rendszer potyautasai – könnyű ugyanakkor belátni, hogy lennie kellene egy szolidaritási minimumnak, amely társadalommá, még jobb esetben nemzetté formálna egy embertömeget. Érteni kellene, hogy a magyarság leszakadó százezrei már nem tudnak felelősséget vállalni a sorsukért: az oktatástól nem kaptak esélyt, a fennmaradásért zajló mindennapos küzdelem ledarálta őket, a szociális hálóból kihullottak, az elidegenült fogyasztók közönye pedig félreérthetetlenül jelzi nekik, hogy senki sem sír utánuk. Ha mi, magyarok hulladékként bánunk egymással, ha kiszolgáltatottjainkat az utca kövére vetjük, nemcsak a lelkünkkel fizetünk majd ezért. Fizetni fogunk a közbiztonságunkkal, fizetni fogunk a magunk sorsával, ha mi leszünk gyengék és védtelenek, fizetni fogunk, amikor el kell majd magyaráznunk a gyermekeinknek, hogy mitől ilyen lakhatatlan ez az ország, amely rég nem a hazájuk, mitől ilyen embertelenül gonoszak, irigyek és önzőek az itt élők, akik rég nem a honfitársaik. Kezdhetünk szégyenkezni, amiért magyarok vagyunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2019. december 14. 10:07
Ha a hülyeség fája, most Ön üvöltözne kedves Puzsér? Össze-vissza hazudozik nem lézető adatokkal....
toef36
2019. december 14. 10:07
Ha a hülyeség fája, most Ön üvöltözne kedves Puzsér? Össze-vissza hazudozik nem lézető adatokkal....
Bűbájos Küsmödy
2019. december 14. 07:52
Na mi van Robicsek? Nem találod a "kampányüzemmód ki" feliratú kapcsolót???
Volo
2019. december 13. 19:36
Te Puzsér, nem tudtad, hogy a szocializmusnak vége? Elmaradott egyed!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!