Egy férfi legyen a család vezetője

2019. december 27. 08:01

Hiszem, hogy egy család életében minden esetben a férfinak kell a vezetőnek lennie, aki szeret, megölel, megdorgál, de mindig utat mutat. Interjú.

2019. december 27. 08:01
Pál István
Férfiak Klubja

„Egyetért-e azzal, hogy a nehéz helyzetekben jobb, ha egy férfi nem sír, szerencsésebb, ha megőrzi a hidegvérét?

Hiszem, hogy egy család életében minden esetben a férfinak kell a vezetőnek lennie, aki szeret, megölel, megdorgál, de mindig utat mutat. Helyesnek tartom, hogy az élet legtöbb területén egy férfi megőrizze a hidegvérét, de saját életemben is volt olyan pillanat, amikor könny hullott a szememből. Amikor az ember elveszít egy számára nagyon kedves személyt, ilyenkor a sírás érthető és elfogadható egy férfi részéről is.

Milyen típusú munkamegosztást tart ideálisnak férj és feleség, férfi és nő között?

A férfi dolgozzon többet; a nő érezze azt, hogy a családfő mindent, amit csinál, a családjáért teszi. Természetesen hiszek a családon belüli egészséges munkamegosztásban, amelyben ez nem alá- és fölérendelt szerepet jelent, és nem az anyagi körülmények határozzák meg. A családban a nő az otthon melegét teremtse meg elsősorban. Az természetes, hogy ma már nem ugyanaz az állapot, mint száz évvel ezelőtt, mégis fontosnak tartom, hogy a munka egyik fél részéről se menjen soha a jó családi légkör rovására.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2019. december 28. 17:31
Imádom ezt az okos szövegbevitelt... Na még 1x: ELOLVASNÁM, de nem működik a link.
Andilla
2019. december 28. 17:29
Elől as ám a teljes interjút, de nem működik a link.
Akitlosz
2019. december 27. 22:19
Mi köze van neki mások családjához? Találjon magának olyan nőt, aki passzol az elveihez a többi családot meg hagyja békén! Nem létezik egyenrecept az összes család összes családtagjának a boldogságához. Mert az emberek különbözőek és különböző igényeik vannak a saját boldogságuk eléréséhez. Így kizárt, hogy a fickónak általánosságban igaza lenne minden esetben.
tango47
2019. december 27. 19:22
A faék ennek a pasinak a gondolkodásához képest túl bonyolult dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!