Méltó válasz

2019. december 04. 07:39

Az ügyeletes károgók talán nem is tudják, hogy a folyamatos szitkozódással nemcsak a kormány ellen szólnak, de az oktatásban dolgozó pedagógusok munkáját is ócsárolják.

2019. december 04. 07:39
Csókás Adrienn
Magyar Nemzet

„Végeláthatatlanul lehetne folytatni a kritikák sorát, pedig egyáltalán nem igaz, hogy minden rossz. Tény, hogy nincs Kánaán az oktatásban. Ne hallgassuk el, hogy kevés a pedagógus, sok a munkájuk, rengeteg a hátrányos helyzetű tanuló, ráférne még több fizetés a tanárokra, főleg a pályakezdőkre.

De igenis vannak jó próbálkozások: nyolcszáz iskolában indult fejlesztés, százezer informatikai eszközt osztottak szét, hamarosan megújul a tanárképzés, neves szakértők százai dolgoznak az új Nemzeti alaptanterven, amire természetesen már a tervezet kiszivárgásakor össztűz zúdult. És ha lassan is, de jönnek az eredmények. Sikerült visszafordítani a negatív tendenciát a PISA-mérésen. Az idei érettségi vizsgák országos átlaga az évtized legjobbja lett. Folyamatosan csökken a korai iskolaelhagyók aránya.

A korai óvodáztatás sikereiről pedig az OECD is elismerően szól. Temetni való oktatási rendszerünk olyan világszínvonalú tudóspalántákat nevel ki, akik csak ebben az évben 29 érmet hoztak el a nemzetközi tudományos diákolimpiákról. Az ELTE-s joghallgatók az egész világot végigverték tavasszal a legnevesebb nemzetközi perbeszédversenyen.

Az ügyeletes károgók talán nem is tudják, hogy a folyamatos szitkozódással nemcsak a kormány ellen szólnak, de az oktatásban dolgozó pedagógusok munkáját is ócsárolják, akik a lelküket kiteszik a gyerekekért. Nem is csoda, ha lasszóval kell tanárt fogni az iskolába. Kinek van kedve egy mindenki által lesajnált munkahelyen dolgozni, amiről csak rosszat hallani?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyikos Maja
2019. december 06. 09:50
És van benne némi igazság, ők már csak tudják! Írás olvasás helyett intendítás nevelés folyik! A tanárok már átnevelődtek, csak nem az egyetemen?
pannamaria.fundi
2019. december 04. 19:23
Csak remélni tudom, hogy akik a pedagógusokat fennhangon kritizálják, azok a saját területükön kiváló szakemberek, akik mindig elégedettek a bérükkel, a társadalmi megbecsülésükkel és munkakörülményükkel!!
krisztoforo48
2019. december 04. 14:28
Két fontos dolog,amiről senki nem írt. 1.Lehet bármilyen oktatási rendszer,amíg a pedagógusnak nincs a kezében semmilyen fegyelmezési lehetőség,nem lesznek jók az eredmények.Túlzott szabadság van és a kötelességekről mindenki elfelejtkezik.Csak jogaik vannak a gyerekeknek,ha valamelyik tanár fegyelmezni próbál azt kockáztatja,hogy kirúgják és beindul a Hujjuj. 2.Reggeltől délután 4-ig ültetik a gyerekeket és mást sem hallanak,mint ülj rendesen,maradj csendben.Túl sok ez az idő,belefásulnak és képtelenek figyelni ennyi ideig a gyerekek!
Anya Természet
2019. december 04. 13:47
Na, ez jó...:D Gondolom, nem büfé szakos vagy. Köszi, hogy reagálsz a kommentemre, megtudtam, hogy te sosem láttad hasznát a gyorstalpaló tanfolyamoknak. Ellenben van saját tanítási módszeresd, ami neked bevált. És nem akarsz mást utánozni. Ámbátor én semmi erre utalót nem írtam. Sőt, meggyőzni sem akartalak, hogy menj tehetségmérés képzésre. Egyéb blablára sem akartalak küldeni. Amint azt a volt főnököm mondotta: "Sose kezdj tanárral."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!