Nemzetépítés felsőfokon

2020. január 03. 17:45

Ritka, hogy egy hivatalos minisztériumi közlemény olvasása közben átmelegedjen a lelke az újságolvasónak, az EMMI közlését olvasva mégis ez történt velem.

2020. január 03. 17:45
Király Nóra
Magyar Nemzet

„Egy minap kiadott közlemény szerint átlépte a százezret a családvédelmi akciótervben valamilyen módon részt vevő családok száma (hatvanezer házaspár igényelt babaváró támogatást, huszonötezer nagycsaládos kérte az autóvásárlási támogatást és tizenötezer család lakhatása vált megoldottá a csokkal és a jelzáloghitel-elengedéssel).

Ritka, hogy egy hivatalos minisztériumi közlemény olvasása közben átmelegedjen a lelke az újságolvasónak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közlését olvasva mégis ez történt velem.

A Fiatal Családosok Klubjának egyesületét vezetve és öt kisgyermek édesanyjaként is ugyanez a jó érzés futott át rajtam, amikor tavaly februárban a Várkert Bazárban tartott hagyományos évértékelő beszéde keretében Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette a hétpontos csomagot.

Az intézkedéscsomagnak köszönhetően ma már valódi előrelépés, megoldás kínálkozik

És még inkább ezt éreztem, amikor a környezetemben élő családok a csoknak köszönhetően új otthonba költözhettek, amikor a nagycsaládos ismerőseim átvehették kedvezményes, hétszemélyes új autójukat, amikor a Fiatal Családosok Klubjához tartozó fiatal házaspárok a babaváró támogatás lehetőségével élve bátran belevághattak az újabb gyermek vállalásába és amikor nemrégiben a baráti körömben a családok kilencedikes tanulói először adhatták be jelentkezésüket az államilag finanszírozott külföldi nyelvtanulásra.

Sokféle élethelyzet, amelyben a családok számára az intézkedéscsomagnak köszönhetően ma már valódi előrelépés, megoldás kínálkozik: a házasságkötéstől a gyermekvállaláson át a kistestvér születésétől a munkába való visszatérésen keresztül.

Nem csoda, hogy a kormányzat családok melletti elkötelezettsége, a kínált lehetőségek sokfélesége és a GDP-arányos ráfordítás mértéke (a nemzeti össztermék több mint 4,5 százaléka családpolitikai célokat támogat) mára nemzetközi tekintetben is kivívta az elismerést, és több, a nemzeti megmaradást fontosnak érző kormány tanulmányozza a magyar modellt.

Valódi nemzetépítés ez, immár látható, számszerűsíthető eredményekkel, hiszen a társadalom közös jövőnk szempontjából legfontosabb csoportjának, a gyermekvállalás előtt álló és a gyermekeket nevelő családoknak szerephez juttatása éppen a közjónak a sokat emlegetett primátusát testesíti meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. január 05. 15:51
Nóra, ÖN NAGYSZERŰ HÖLGY! A Jóisten MEGÁLDJA BŐSÉGESEN.
BőröndÖdön
2020. január 04. 21:11
Nórika,életed végéig EMMI közlemények melegítsenek...:)
koronaszepe
2020. január 04. 15:53
A Magyar DJ és Producer egyesület elnökének klasszikussá nemesedett mondásával szólva; A fideszes csajok jobban szopnak... (nyalnak) Szinte megmelegszik az ember lelke.
Mich
2020. január 04. 02:23
Igen, a nemzetépítés a kulcsszó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!