Nem a politikusok dolga, hogy független sajtót építsenek

2020. február 12. 17:31

Márki-Zay minden sajtóval kapcsolatos meglátása egy irányba mutat: a független sajtó elhiteltelenítésére.

2020. február 12. 17:31
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
Mérce

„Márki-Zay Péter kissé rá van feszülve a sajtókérdésre. Ami egyébiránt nem is lenne olyan őrületesen nagy probléma: van baj a magyar sajtópiacon bőven, tényleg nem kell 10 évnyi ámokfutás után senkinek magyarázni, mekkora károkat okozott a NER a médiában.

Csakhogy Márki-Zay minden sajtóval kapcsolatos meglátása egy irányba mutat: a független sajtó elhiteltelenítésére. És ez – khm – baj.

Mert amikor például Márki-Zay Péter azt kritizálja, hogy a független sajtóban ellenzéki politikusokat lejárató (amúgy ez vajon mit jelent?) anyagok jelenhetnek meg, akkor azért felszalad az ember szemöldöke. Mire gondolt a költő? Mert azt ugye azért nem gondoljuk komolyan, hogy pusztán azért, mert nem szeretjük a NER-t, elfelejtjük, hogy az ellenzéki térfélen is pattoghatnak gyanús labdák? Vagy azt nem kéne megírni? Netán azt sugallja a hódmezővásárhelyi polgármester, hogy olyan lejárató anyagok jelentek meg a független sajtóban, amelyeknek nincs valóságalapja? Mert ez viszont már elég súlyos vád ahhoz, hogy ne csak úgy általánosságban beszéljen a »független sajtóról«…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2020. február 13. 23:40
Csak nem ti lennétek a függetlenek?
tango47
2020. február 13. 10:16
Ezzel kivételesen egyetértek. M.Z.P. ugyanazt a vírust kapta el, mint Kartácsony: mindketten városi polgármesterekként nagypolitikát akarnak csinálni, amire senki sem kérte fel őket.
AndyP
2020. február 13. 07:35
Erigggy mar a francba Soros-betenc
ZolieM
2020. február 13. 01:42
Holló a hollónak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!