Azért történnek jó dolgok

2020. április 28. 08:59

Higgyék el, nehéz az író ember élete ilyen járványos időkben. A baj csőstül jön, és akárhová nézünk, kínt és keservet látunk.

2020. április 28. 08:59
Kövesdi Péter
Népszava

„A napokban derült ki például, hogy idén elmarad a szeptemberben, Budapestre tervezett Eucharisztikus Kongresszus, amire pedig már kifizettünk 30 milliárd forintot. Az új Puskás Stadionban lett volna a megnyitó, állítólag már el is készült a miniszterelnök nemzeti színű reverendája, hátán egy 10-es számmal, amiben megnyitotta volna az eseményt. A franc, aki megeszi, most várhatunk egy évet, hogy újra fizethessünk. Aztán itt van egy szomorú elemzés, amely szerint a járvány miatt tovább csökken a magyar focisták értéke a nemzetközi piacokon. És ha ez mind nem lenne elég, hétfőn őzet gázoltak a Józsefvárosban. Nem csoda, hogy a karanténban otthon ülő honfitársaink csak néznek maguk elé: hová tart a világ?

Miközben pedig igenis történnek jó dolgok. Elég csak a közhíradót nézni, vagy Cecília asszony életvezetési tanácsait hallgatni. Utóbbi az Operatív Törzsi Gyűlés egyik szeánsza után magyarázta el, hogy miképpen mozgassuk meg a nagymamát online, és hogy ez miért jó neki. És ellensúlyozandó az áldozatok növekvő számát azt is megtudtuk, hogy a koronavírus ellen még nincs ugyan védőoltás, de tizenkettő másik betegség ellen van, és ez egy csoda.

Aztán itt van a kenyérsütés. Soha még ennyi magyar nem sütött otthon kenyeret, beleértve azt a néhány száz évet a középkortól kezdve, amikor máshol sem. Tízmillió pék országa lettünk, ami szintén egy csoda; majdnem akkora, mint amikor valaki élesztőt látott egy újlipótvárosi közértben. Megtörténhetett volna ez járvány nélkül is? Aligha. És mindig van hely a BKV-n, ingyen parkolhatunk, az összes ismerősünk minden gyerekkori képét végignézhetjük a fészbúkon, és ők is kötelesek végignézni a miénket. Mérőszalag nélkül is tudjuk, mennyi a két méter, és tíz éve elveszettnek hitt dolgaink kerülnek elő a szekrényből. Abból, amelyikről korábban azt se tudtuk, hogy létezik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2020. április 28. 18:58
jó dolog lehet például, hogy ez a körtefejű írhatott valamit!
u.cserkész
2020. április 28. 12:55
Nehéz az író ember élete...? Nem csodálkozom, ha ez az irodalmi munkád termése.
tóth mária
2020. április 28. 12:32
Húúúúú, ez nagyon gyengére sikeredett írás.
kisgul
2020. április 28. 11:22
Na de minő fájdalom, hogy idén elmarad a buziparádé IS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!