Ilyen helyzet sehol Nyugat-Európában nincs

2020. június 27. 07:37

Összehasonlíthatatlanul nagyobb nyugaton a tájékozódási lehetőség, mint nálunk.

2020. június 27. 07:37
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (sajtótájékoztatóján arról, hogy veszélybe került-e az Index), hogy »Nyugat-Európában hasonlóan sokszínű tájékozódási lehetőség nincs, mint nálunk«.

Ezzel szemben a tény az, hogy összehasonlíthatatlanul nagyobb van, mint nálunk. A nyugati országok közszolgálati médiája eleve kiegyensúlyozottságra törekszik, sokféle álláspont és vélemény bemutatásával, míg a magyar totálisan egyoldalú kormánypropagandát sugároz, ellenvéleményt nem tűrnek. A helyi sajtó Magyarországon teljesen Fidesz-kézbe került, a helyi rádiók szinte kizárólag a propagandaeszközzé vált MTI-híreket adják. Ilyen helyzet sehol Nyugat-Európában nincs. Az országos rádiók kizárólag Fidesz-kézben vannak, a tévék közül mindössze az ATV, valamint napi 10-15 percben az RTL Klub Híradója ad a kormánytól független tájékoztatást. Az országos nyomtatott sajtó – ellentétben a nyugatival – jelentéktelen méretűvé zsugorodott, befolyása csekély, és egyedül az internetes portálokon erős a független jelenlét. Igaz, egyelőre még le lehet írni, hogy Gulyás Gergely nem mond igazat. De ez a magyar médiafogyasztók döntő többségéhez nem jut el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monalisi
2020. június 29. 12:58
Ez a komcsi leftover bácsi azt hiszi mindenki csak annyira tájékozott mint ő. Ha már a nyugati sajtót említette, az aztán saját maga is elismeri hogy nem kiegyensúlyozott . Hogy mi mennyire vagyunk tájékozottak ? Mi tudjuk, mi van a világban, de a világ semmit sem tud rólunk. Az nem számít, amit a magukfajták és a hazug hazaárulók terjesztenek. Ideje lenne már letenni a lantot, nincs értelme várni, nem lesz itt forradalom sem, kommunizmus sem, legalábbis az Ön munkássága alatt biztosan nem..
toef36
2020. június 28. 12:22
Mindez kiválóan tükröződik az Ön "mérhetetlen" műveltségén...Tájékozódjon továbbra is "nyugaton"...
Béna Géza
2020. június 28. 10:58
Miért nem mész ámerikába a demokrácia bölcsőjébe a helyet hogy itt Magyarországon szennyezed a levegőt !
Bokros Birka
2020. június 28. 03:27
Bolgár blőki jó elvtársnak agyára ment a szocialista pornóirodalom. Na igen nálatok a kiegyensúlyozott média ott kezdődik, amikor 98%-ban uraljátok a média piacot és Ti gyártjátok az álhíreket. Ugye jól mondom Bulgár elvtárs? Nyugaton már csak az jelenhet meg a médiában, amit a libsi csürhe cenzúrázott. Láttuk Németországot szilveszteri erőszakhullám megjelenésében, de a atomfizikusok és agysebészek erőszakos cselekedeteinek elhallgatásában is jeleskednek. Tőletek átvett álhíreket közölnek Magyarországról főleg Vásárhelyi Ma-Riska libsi álhírgyártótól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!