A színházi megosztottság nem előzmények nélküli

2020. szeptember 12. 18:12

Most van először olyan, hogy egy szakmai közösség azt mondja: elég volt! Ez mindenképp biztató.

2020. szeptember 12. 18:12
Verebes István
24.hu

„De miután kussolt az egész szakma, és nem volt hajlandó semmifajta reformot még csak megvitatni sem, ami egy más értékrendet, másfajta szerkezetet, másfajta ellenőrizhetőséget, másfajta szabadságot jelentett volna, nem történt semmi. Így ami most zajlik, bizonyos értelemben áldás, mert bármilyen aljas is a támadás, végre itt egy nemzedék, amelyik egyöntetűen azt mondja: »Nem! Elég!«. Elbarikádozták magukat az egyetemen, és ragaszkodnak hozzá, hogy a saját sorsukról ők akarnak dönteni. Ezt a színházi szakma hetven éve nem tette meg. Hetven éve azt csinál minden egyes berendezkedés velünk, amihez épp kedve van vagy érdekében áll. Most van először olyan, hogy egy szakmai közösség azt mondja: elég volt! Ez mindenképp biztató.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. szeptember 16. 15:30
WEREBESKÉM.....MAGA EGY GYENGE ERESZTÉS!
rókabácsi
2020. szeptember 16. 11:49
te vén buzerátor! hát nem te voltál aki mindkét oldal seggét nyaltad?
leveles
2020. szeptember 14. 08:42
Mocskos zsidó csőcselék.
syphax
2020. szeptember 14. 06:49
..Elbarikádozták magukat az egyetemen, és ragaszkodnak hozzá, hogy a saját sorsukról ők akarnak dönteni. Ezt a színházi szakma hetven éve nem tette meg. Hetven éve azt csinál minden egyes berendezkedés velünk, amihez épp kedve van vagy érdekében áll. Most van először olyan, hogy egy szakmai közösség azt mondja: elég volt! Ez mindenképp biztató. MÉLLLJJEN-T.WEREBES ÚR! AZ ÖNMAGUKAT ELBARIKÁDOZÓK ÉPP A VÁLTOZÁST(!) A REFORMOKAT GÁTOLJÁK(!!!) MAGÁVAL AZ ELBARIKÁDOZÁSSAL. ÉPP' AZZAL FEKSZENEK KERESZTBE MINDEN ÚJ ÉS HALADÓ-REFORMER ELŐTT, HOGY ŐK SENKIVEL ÉS SEMMIRŐL NEM HAJLANDÓK TÁRGYALNI! MÁRMINT OLYANNAL, AKI NEM "ÚGY"--ÉS KIZÁRÓLAG ÚGY ÉS MEREVEN ÚGY-- GONDOLKOZIK, MINT ŐK. AKIKNEK A GONDOLKODÁSA OLY' MEREV ÉS OLY'-ANNYITA BEGYEPESEDETTEN ÉS BEFAGYOTTAN-BEJEGECESEDETTEN KONZERVATIV (VÉLT LIBERALIZMUSUKBAN-KONZERVATIVOK PERSZE, ÉS NYILVÁN)--A MAGUK MÓGGYÁN --HOGY ÉSZRE SEM VESZIK "'AZT!!! MÁRMINT A BEMEREVEDETTSÉGÜKET-MEGRÖGTÖTTSÉGÜKET, SZELLEMI VAKSÁGUK ÉS SÜKETSÉGÜK OKÁN ÉS MIJJÁÁÁN! EZEK A SZEGÉNY, ELBARRIKÁDOZÓDOTT GYEREKEK UGYANIS "AZ ORRUK HEGYÉIG" NEM LÁTNAK--ANÉLKÜL, HOGY MINDERRŐL TUDNÁNAK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!