Andy Vajna forog a sírjában…

2020. szeptember 09. 09:23

Miért gondolják a színészpalánták, hogy ők valamilyen kivételezett kaszt lennének?

2020. szeptember 09. 09:23
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu

„De egyáltalán, kit érdekelnek ők igazából? Merthogy nézzünk szembe a valósággal: a magyar színészek szerepe, jelentősége, társadalmi befolyása marginális. A lakosság elenyésző része, talán ha 10%-a jár bármikor is színházba, és nekik is csak töredékük rendszeresen. Moziba persze többen, de főleg hollywoodi filmekre. A magyar színészeket maximum a kereskedelmi tévékből ismerik, vagy valamelyik sorozatból, vagy amikor egy főzőműsorban kotyvasztanak, esetleg egy trashreality-vetélkedőben bogarakat esznek.

Kétségtelen, az ilyen műsorokban százezrek, milliók nézik őket, de ha ezek a láthatóan menő, jólétben élő celebek elkezdik sajnáltatni magukat, sem a Békés megyei hagymaszedők, sem az Aldi-pénztárosok, de még a budapesti buszvezetők sem fognak együttérezni velük. Hanem inkább azt mondják: menjetek ti a k*rva anyátokba! Ugyanezt mondják például az indexeseknek is, amikor tarhálnak, vagy a sajtószabadságot temetik, miközben elmagyarázzák a kis videóikban, hogy azért imádnak ott dolgozni, mert strandpapucsban mehetnek be a céghez, és ők választhatják meg a főnököt. Hát hol van olyan, hogy a pincérek döntik el, ki legyen a főszakács? De még a többi egyetemen sem a diákok választják meg a rektort! Miért gondolják a színészpalánták, hogy ők valamilyen kivételezett kaszt lennének?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. szeptember 10. 00:30
"Miért gondolják a színészpalánták, hogy ők valamilyen kivételezett kaszt lennének?" Hát például azért, mert van olyan, sok pénzzel járó állami díj, hogy "nemzet színésze", míg olyan, sok pénzzel járó állami díj nincsen, hogy például "nemzet kamionsofőrje". Szóval jól gondolják a színészek, ők tényleg egy állam által is kivételezett kaszt. Ahogyan a sportolók is azok.
kizökkentidő
2020. szeptember 09. 20:16
"Andy Vajna forog a sírjában" Akár egy rulettkerék.
Kr0n0s
2020. szeptember 09. 16:20
"a magyar színészek szerepe, jelentősége, társadalmi befolyása marginális" így van, és a kormányzat még ezt sem képes elviselni.
BőröndÖdön
2020. szeptember 09. 15:59
Jeszi, egy pártállami cseléd vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!