Illúziók nélkül – az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről

2020. október 31. 08:03

Közellátás vagy nincs, vagy iszonyú várakozással jár.

2020. október 31. 08:03
Nagy Gyöngyi
Mérce

„Az – egyébként minőségileg igencsak egyenetlen színvonalú és sokszor nem biztonságos – magánellátás mára nem csak a tehetősek luxusa, hanem akár az alsó középosztály muszáj-megoldása, rengeteg pénzért, mert a közellátás vagy nincs, vagy iszonyú várakozással jár. A magánegészségügy egyre több NER-közeli személy számára igenis üzlet, és hát van benne növekedési potenciál.

Jött még a jogviszonnyal nem rendelkező betegek büntetése, fizetni kell a közellátásban, ha hat hónapig nincs rendezve a járulékfizetés. Ez a társadalombiztosítási kockázatközösséggel, szolidaritási elvvel ellentétes szabály minden képzeletet felülmúl, és egy teljesen egyértelmű üzenet minden magyar biztosított felé: végső soron gondoskodj magadról.

Egyébként ez a szabály jelenleg azokat a munkavállalókat is sújtja, akik a járvány miatt hazatérnek az EU-s országokból. A külföldi vagy belföldi bürokrácia útvesztőiben elveszett magyarok nem tudnak »önkéntes alapon« visszajelentkezni a magyar rendszerbe, amíg a korábbi munkáltatójuk helye szerinti tagállam biztosítója – akár több hónap késéssel – nem igazolja, hogy ők már ott nem biztosítottak. Pedig a magyar politikai retorika visszavárja ezeket a munkavállalókat  és az EU-s szabályozásnak sem lehetett célja ez a több hónapnyi bizonytalanság.

Szóval itt tartunk azzal kapcsolatban, hogy mit gondol ez a kormány a betegekről és arról, köz- vagy egyéni felelősség-e a betegség, mint kockázat.

Erre érkezett a járvány, amelynek első hullámában a nemlétező covid beteg is többet ért a létező másik betegnél. És most jön a kétségbeejtő második hullám, nulla védekezéssel, komikus megjegyzésekkel arról, hogy kerüljük a tömegrendezvényeket és hordjunk maszkot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2020. november 01. 05:34
Jan 01.-től az eü.-ben dolgozók közalkalmazotti jogviszonya megszűnik, egészségügyi szolgálati jogviszonnyá alakul át. Mindenkié, nemcsak az orvosoké. https://www.parlament.hu/irom41/13174/13174.pdf Meg tudná mondani legalább egy fidesz rajongó, hogy mi szükség van erre?
tango47
2020. október 31. 22:01
Sajnos saját tapasztalatból tudom, hogy ez az újbolsevik nő HAZUDIK.
Volo
2020. október 31. 21:17
"......vagy iszonyú várakozással jár." Anyád picsáját, te rohadt hazug kurva!
zakar zoltán béla
2020. október 31. 17:56
Ejh mi a kő lúdanyó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!