Kölcsönösség

2020. október 18. 20:01

A pakisztáni filmekben kötelezően szerepeltessenek egy Levente keresztnevű, lehetőleg szimpatikus hőst, aki palotást táncol a katarzis pillanatában.

2020. október 18. 20:01
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Demokrata

„A közvélemény-formáló média és politika mind erősebb nyomást gyakorol az országokra és kormányokra a sokszínűség bemutatása érdekében. Így Magyarországtól is elvárják a közélet, a kultúra, az oktatás megnyitását a globalizmus előtt. Ebben Amerika és Nyugat-Európa utat mutat, nem lesz tehát nehéz követni őket.

Hollywoodi mintára a magyar gyártású filmekben is kötelezően szerepeltetni kell indiai, néger, veddo-ausztralid és transznemű kínai karaktereket. A gazdasági vezető pozíciókban egyre több klímavédő gyerekre, a parlamentben pedig a blokád­építésben jeleskedő egyetemistára van szükség. Többé nem fordulhat elő, hogy katolikus egyházközségek képviselő-testülete buddhista tag nélkül álljon fel; a református gyülekezetek választhatnak Krisna-tudatú és szunnita jelöltek közül. A gimnáziumokkal szembeni elvárás, hogy legalább egy ruandai nyelvtan- vagy palaui történelemtanárt alkalmazzanak.

Az észszerű elvárások iránt mindig fogékony magyar kormányzat jelezte, hogy tudomásul veszi az ajánlásokat, de paritásos elven ragaszkodik hozzá, hogy Mozambikban a magyar gasztronómia iránti tiszteletből a maputói menzákon hetente egyszer gulyáslevest szolgáljanak fel a diákoknak (készülhet zebrából vagy zsiráfból is). A pakisztáni filmekben kötelezően szerepeltessenek egy Levente keresztnevű, lehetőleg szimpatikus hőst, aki palotást táncol a katarzis pillanatában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egripeti77
2020. október 19. 13:18
Érdekes módon ilyen esetekben nincs viszonosság.
Mandarin.
2020. október 19. 09:52
A magyar Levente névhez nagyon hasonló hangzású, népszerű és gyakori török Levent név, melynek jelentése tekintélyes, jóképű férfi. Ez a név a levend szóból származik, ami oszmán török önkéntes katonát, haditengerészetnél szolgáló laza erkölcsű, nőcsábász tengerészt jelent. Másik magyarázat szerint az olasz levante, keleti jelentésű, Itáliatól keletre található területről származó velencei tengerészeket hívták levent-nek. Egyesek az ógörög leventis, az i.e. 5 századból származó, bátor harcosokat jelölő szóból eredeztetik a török Levent nevet.
Vakfolt
2020. október 19. 08:53
Pontosan! Majd én is halloweenezek, ha ők meg busót járnak.
Szuverén maffiaállam
2020. október 19. 00:02
Ez jutott eszedbe a Puskás-balett megtekintése után?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!