A kormány még eljátszani sem hajlandó, hogy értékeli a szociális dolgozók munkáját

2020. november 12. 15:54

Ha nem tudjunk garantálni a szociális biztonságot, akkor Magyarország sikertelen lesz a következő években.

2020. november 12. 15:54
Ungár Péter
Ungár Péter
Mérce

„A bérek versenyképessé tételével még nem oldottuk meg a problémát: növelni kell a területre szánt anyagi forrásokat, fel kell újítani az intézményeket, és bővíteni kell a férőhelyek számát. Gondoskodni kell arról, hogy az oktatási rendszer folyamatosan kitermelje a szakképzett utánpótlást, és meg kell állítani az elvándorlást.

Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy a fenti mondatok nem egy ellenzékből különösebb felelősség nélkül nagyokat mondó politikus szavai-e?

Csakhogy ez pontosan annak a gondolkodásnak a következménye, melyben a szociális juttatások nem eredői a növekedésnek, hanem egyfajta utólagos jutalomként tekintünk rájuk. A kérdés valójában minden más kiadásnál kell, hogy felmerüljön, és nem ebben az esetben: biztos és erős társadalmi háló nélkül nincs működő gazdaság. Lecsökkenthetjük bármennyire a társasági adót, idecsábíthatjuk a világ összes nagyvállalatát, építhetünk csomagolóüzemet minden faluba, de ha nem tudjunk garantálni a szociális biztonságot, akkor Magyarország sikertelen lesz a következő években.

Nekem meggyőződésem, hogy az ellenzék sikere azon múlik 2022-ben, hogy ezt mennyire hitelesen tudjuk képviselni.

Nem lehet az a célunk, hogy újra és újra meggyőzzük az ellenzéki szavazókat, mert azzal nem változtatunk semmin. Valóságértelmezési verseny helyett elvi vitára kell kényszeríteni a Fideszt, de úgy, hogy túllépünk a jogállami és demokrácia kérdéseken. Nem azt kell bebizonyítanunk, hogy csalók, hanem azt, hogy olyan gazdaság- és társadalompolitikát folytatnak, amelyeknek a magyar emberek többsége a vesztese.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. november 13. 13:20
Petike! Csak szólok, hogy egy anarcholiberális neokommunista portálon publikálsz. Ha nem vagy tisztában a szociális biztonság, és a szociális munka fogalmával, javaslom ne értekezz róla.
kata56
2020. november 12. 19:39
Végteleneül disszonáns, amikor egy saját maga által bevallottan a politikát unaloműzőnek használó milliárdos hülyegyerek a szociális szférával kapcsolatban bármely nyilatkozatot tesz... Ha pici EQ(érzelmi intellignecia) -val rendelkezne, akkor tudná, hogy neki ebben a témában max adományozóként lenne szabad megnyilvánulnia...
matykox
2020. november 12. 18:40
Ungár, nagy hülye vagy. Egy átlátszó kis niemand. Menj oda anyuhoz, és kérd meg, hogy a következő 4-5 évben hadd tanulhass tőle, milyen is a világ.
formaegy
2020. november 12. 18:21
B+ mást nem tudtok csak követelni! Miért nem osztod szét az örökséged, ha annyira érdekelnek a dolgozó emberek? Ja, hogy akkor már nem érdekelnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!